Huur een Zwitsers bergdorp

Huur een Zwitsers bergdorp

Hameau de Commeire in het Zwitserse kanton Wallis is een van die bergdorpjes die tot voor kort nog een actief boerenleven kenden, maar ondertussen bijna volledig leeggestroomd zijn.

Gelukkig is er voor dit rustig gelegen en authentieke dorpje een nieuwe bestemming gevonden. De oude huizen zijn met duurzame materialen opgeknapt en omgevormd tot het luxueuze door Belgen gerunde bergdorphotel Montagne Alternative.

Iedere woning telt verschillende kamers die afzonderlijk geboekt kunnen worden, maar het is ook mogelijk een volledige woning of zelfs het hele dorp te reserveren.

In totaal telt het dorp vijf woningen met zestien kamers. In 2014 krijgt het dorpje een restaurant, maar nu al is er gezorgd voor catering in de chalets. Gasten kunnen bovendien deelnemen aan verschillende cursussen zoals fotografie, koken en yoga.

Hameau de Commeire is zowel ideaal voor een zomervakantie omdat het op een zonneplateau ligt als voor een wintervakantie omdat het gebied sneeuwzeker is. U kunt er gaan skiën in Verbier, langlaufen of wandelingen maken op sneeuwschoenen. (MS)

Montagne

Montagne1

Montagne2

Montagne3

Montagne4