Hoteltip: strak design in Bilbao

© GF

Miró Design Hotel, gelegen tussen het Guggenheim Museum en het Museo de Bellas Artes, draagt de naam van de beroemde Spaanse modeontwerper Antonio Miró, die het interieur bedacht.

Waar

Bilbao (Spaans Baskenland).

Waarom

Aste Nagusia van 22 tot 30 augustus, een groot feest waarbij de Basken tonen waarom ze zo trots zijn op hun cultuur. Alle facetten komen aan bod: muziek en dans, typisch Bas- kische sporten zoals houthakken en stenen dragen, optochten met de reus Gargantua, Baskisch eten en drinken en ’s avonds een vuurwerkwedstrijd.

Hoteltip: strak design in Bilbao
© GF

Hotel

Miró Design, gelegen tussen het Guggenheim Museum en het Museo de Bellas Artes, draagt de naam van de beroemde Spaanse modeontwerper Antonio Miró, die het interieur bedacht. Hij gebruikte daarvoor zijn herkenbare stijl: sober en eenvoudig, grote ramen van vloer tot plafond en veel kunstwerken van hedendaagse Spaanse kunstenaars en fotografen aan de muren. Dit alles past uitstekend bij de strakke buitenkant met rechte lijnen en grote raampartijen, ontworpen door de gerenommeerde architect Carmen Abad Ibanez de Matauco.

Het hotel telt 50 slaapkamers, verspreid over 10 verdiepingen en in 8 luxeklassen. Ze zijn gedecoreerd met zwarte tapijten, witte stoffen en een enkel rood accent en hebben grote powerdouches in zwart marmeren badkamers. Er is geen restaurant in het hotel, maar in de directe omgeving liggen meer dan genoeg leuke eettentjes met Baskische specialiteiten. Voor de gasten is er de hele dag gratis koffie, thee, sapjes en snacks, zoals soep en hamburgers. Ook heeft het hotel een welnesssuite, een kleine fitnesszaal, een lounge en een bibliotheek.

U betaalt voor een kamer vanaf 95 euro zonder ontbijt. Check de website voor speciale arrangementen. (MS)

Hotel Miró, Alameda Mazarredo, 77, Bilbao 48009, Spanje,

Partner Content