Hoteltip: Retourtje Rome

Waar?

Rome

Waarom?

Kerstmarkt op de Piazza Navona van 26 november tot 6 januari

Wat valt er te beleven?

Het barokke plein Piazza Navona met drie indrukwekkende fonteinen is al honderd jaar de plaats voor een van de mooiste kerstmarkten in heel Italië.

Hotel

The Beehive Hotel: een ongewoon hotel met een ongewone Engelse naam vlak bij het station Termini, in het hart van de stad. Het is de realisatie van een droom van Steve en Linda, allebei uit Los Angeles. Zij trokken in 1999 naar Rome om er een hotel te beginnen dat aansloot bij hun idealen: milieubewust, sociaal geëngageerd, gastvrij en behulpzaam.

Deze ideeën vertalen zich in het vegetarische/veganistische restaurant met een uitstekende keuken, telkens wisselende kunstexposities en de mooie binnentuin waar de gasten onder de bomen gesprekken kunnen voeren en zich kunnen terugtrekken uit het chaotische Rome. In de gemeenschappelijke lounge kunnen de gasten snuffelen in een ruime selectie reisgidsen, magazines en kranten, gebruikmaken van een iPad met wifi en muziek beluisteren. Er worden ook geregeld lezingen en boekpresentaties georganiseerd.

The Beehive zweeft tussen hostel en hotel: gasten kunnen er overnachten in een achtpersoonsslaapzaal, maar ook kiezen voor privékamers met badkamer. Een bed in de slaapzaal kost 25 euro, een privékamer voor twee is te boeken vanaf 60 euro. Enkele kamers bevinden zich in een ander gebouw, op loopafstand. De prijzen van de drankjes, lunches (ook om mee te nemen) en diners zijn zeer schappelijk en iedere gast krijgt bij aankomst het gidsje Beehive recommends, met tips voor mooie plekjes, restaurants, cafés…

The Beehive, Via Marghera 8, 00185 Rome, Italië, tel. : +39-0644704553, e-mail : info@the-beehive.com, www.the-beehive.com.

ALFREDO’S ECHTE

Alfredo’s fettuccine is vermaard in Rome, omdat Alfredo ze serveerde met een gouden vork en lepel, hem in 1927 gegeven door het acteurspaar Mary Pickford en Douglas Fairbanks. Er zijn intussen meerdere Alfredo’s in Rome, van diverse familieleden, maar de oerversie noemt zich trots : ‘Il vero Alfredo’. Met foto’s van Sinatra, Kennedy en prinses Grace aan de muur. www.alfredo-roma.it

LEZERSTIPS

MUSEUM PALAZZO MASSIMO ALLE TERME

Dit museum heeft een mooie verzameling beelden en mozaïeken, maar het prachtigst zijn de fresco’s uit het huis van Livia, de vrouw van keizer Augustus. (Lut Rooselaer, Mortsel)

DE WIJK COPPEDÈ

In deze wijk loop je door een mengeling van barok, middeleeuwen, art nouveau en art deco. (Roxanne Dewulf, Beveren)

PIZZA FANTASY

Te vinden aan de Via Volturno 41: goedkope en lekkere dagelijkse kost, een plek waar de Italianen zelf komen eten. (Marcel Ponomarenko, Deurne)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content