Vijfsterrenboeddha in Boedapest

© GF

“Niet enkel een hotel, maar een levenswijze”, dat is het motto van het vijfsterren Buddha-bar Hotel in het Klotildepaleis in Boedapest.

Waar

Boedapest (Hongarije).

Waarom

Lentefestival van 10 tot 26 april, het grootste culturele evenement in Hongarije (van opera tot pop, theater, visuele kunsten, circusacts, klassiek en modern ballet, literatuur en musicals).

Hotel

Buddha-bar Hotel. “Niet enkel een hotel, maar een levenswijze”, dat is het motto van dit vijfsterrenhotel in het Klotildepaleis. Aan de buitenkant een typisch Oostenrijks/Hongaarse fin-de-sièclegevel, maar binnenin betreedt u een mysterieuze en weelderige oosterse wereld.

Vijfsterrenboeddha in Boedapest
© GF

Met het gedempte licht, de luxe rood- en goudkleurige stoffen en beelden van Boeddha won het hotel het afgelopen jaar de Best International Hotel Interior Award, de prijs voor het hotel met het mooiste interieur.

Het Klotildepaleis werd in 1899 in opdracht van de schoondochter van de Oostenrijkse keizer Franz Joseph gebouwd en was in die tijd het eerste Hongaarse gebouw met een lift. Tijdens de Tweede Wereldoorlog leed het pand flinke schade, maar na een opknapbeurt deed het vanaf 1950 dienst als postkantoor.

In 2012 opende het Buddha Hotel de deuren. De mengeling van Oost en West komt in het hele hotel terug: in de bar met een oosterse loungesfeer spelen dj’s dance en avant-gardemuziek, in het restaurant worden Aziatische fusiongerechten geserveerd en in de spa Buddhattitude treft u een mix van eeuwenoude oosterse tradities en een moderne omgeving.

Vijfsterrenboeddha in Boedapest
© GF

Het Buddha Hotel in Boedapest is onderdeel van een keten dat een eerste hotel opende in 1996 in Parijs, ondertussen zijn er vestigingen in meer dan 25 landen. Het hotel in Boedapest telt 102 kamers, suites en grande suites, allemaal voorzien van moderne gemakken zoals een interactief multimediaal system, een Nespressomachine en een regendouche, maar ook toegang tot de volledige muziekcollectie van het huis en de mogelijkheid om het licht in uw kamer aan te passen aan uw gemoedsstemming.

Standaardkamers kunt u al boeken vanaf 80 euro. Op de website van het hotel staan telkens actuele aanbiedingen. Afhankelijk van de gekozen formule is het ontbijt en gebruik van de spa inbegrepen.

Buddha-bar Hotel, Váci utca 34, H-1052, Boedapest, Hongarije, +36 1 799 73 00,

Partner Content