Waar: Namen.

Waarom: Festival van de Foorkunsten (Festival des Arts Foraines) tijdens het Hemelvaartsweekend van 28 mei tot 1 juni. Het hele centrum van Namen wordt ingenomen door circusartiesten die het publiek verbazen met hun goocheltrucs, acrobatische toeren en andere kunsten.

Hotel: NE5T Hotel & Spa, gelegen in de middeleeuwse citadel in Namen. Goedkoop is deze B&B niet, maar u overnacht dan ook wel op een bijzondere locatie: in een omgebouwde boerderij binnen de citadel.

De luxesuites zijn alle zes heel verschillend ingericht, zodat iedereen wel een kamer naar zijn of haar smaak zal vinden. In de ene suite ligt de nadruk bijvoorbeeld op hout en warme kleuren, de andere suite oogt romantisch, is voorzien van een Italiaanse douche of biedt door de ligging in de nok van het gebouw een mooi uitzicht over de stad. Designliefhebbers kunnen terecht in een hedendaags appartement met een hightech sfeer en bijzondere verlichting.

Lekker slapen zult u er ongetwijfeld, want in alle kamers staan zeer comfortabele Hästensbedden. De gasten kunnen gebruikmaken van een zwembad op de binnenplaats, de grote tuin, een bioscoop en de spa. (MS)

NE5T Hotel & Spa telt zes suites waarvan twee duplex. Voor een suite betaalt u vanaf 260 euro op basis van twee personen, maar op de website vindt u geregeld aanbiedingen met flinke kortingen.

NE5T Hotel & Spa, Allée de Menton 26, 5000 Namen, +32 (0)81 58 88 88, www.ne5t.com/nl

Waar: Namen.Waarom: Festival van de Foorkunsten (Festival des Arts Foraines) tijdens het Hemelvaartsweekend van 28 mei tot 1 juni. Het hele centrum van Namen wordt ingenomen door circusartiesten die het publiek verbazen met hun goocheltrucs, acrobatische toeren en andere kunsten.Hotel: NE5T Hotel & Spa, gelegen in de middeleeuwse citadel in Namen. Goedkoop is deze B&B niet, maar u overnacht dan ook wel op een bijzondere locatie: in een omgebouwde boerderij binnen de citadel. De luxesuites zijn alle zes heel verschillend ingericht, zodat iedereen wel een kamer naar zijn of haar smaak zal vinden. In de ene suite ligt de nadruk bijvoorbeeld op hout en warme kleuren, de andere suite oogt romantisch, is voorzien van een Italiaanse douche of biedt door de ligging in de nok van het gebouw een mooi uitzicht over de stad. Designliefhebbers kunnen terecht in een hedendaags appartement met een hightech sfeer en bijzondere verlichting. Lekker slapen zult u er ongetwijfeld, want in alle kamers staan zeer comfortabele Hästensbedden. De gasten kunnen gebruikmaken van een zwembad op de binnenplaats, de grote tuin, een bioscoop en de spa. (MS)