Voor een rasechte boekenwurm is het moeilijk om 's avonds afscheid te nemen van zijn boekenkast. In de Japanse hoofdstad Tokyo bedacht Book and Bed een oplossing voor dat probleem. Het hostel verwerkte kleine slaapcapsules in een immense bibliotheek en maakte daarmee de droom van literaire junkies waar: in Book & Bed slaap je letterlijk tussen de verhalen.

De kleinste slaapcel beslaat ongeveer de afmetingen van een eenpersoonsbed. Niet echt een grote luxe. Maar dat is ook niet het doel van het hostel. Er zijn geen knusse donsdekens, geen fluffy kussentjes of comfortabele matrassen - bij Book and Bed mikken ze op wat zij het ideale slaapmoment noemen: het ogenblik waarop je ogen toevallen tijdens het lezen van een goed boek.

Accommodatieboekenwinkel

Book and Bed noemt zichzelf een accommodatieboekenwinkel. Ondanks die concepttitel, worden de boeken niet verkocht. Momenteel beschikt Book and Bed over zo'n 1700 Engelstalige en Japanse romans. De bedoeling is om dit aantal nog te verdubbelen.

Het hotel is te vinden in de drukke Ikebukuro-wijk en beslaat de zevende verdieping van de Lumiere-wolkenkrabber. Book and Bed opent de deuren vanaf 5 november. Meer informatie vind je op de website van het hostel.(AW)

Voor een rasechte boekenwurm is het moeilijk om 's avonds afscheid te nemen van zijn boekenkast. In de Japanse hoofdstad Tokyo bedacht Book and Bed een oplossing voor dat probleem. Het hostel verwerkte kleine slaapcapsules in een immense bibliotheek en maakte daarmee de droom van literaire junkies waar: in Book & Bed slaap je letterlijk tussen de verhalen.De kleinste slaapcel beslaat ongeveer de afmetingen van een eenpersoonsbed. Niet echt een grote luxe. Maar dat is ook niet het doel van het hostel. Er zijn geen knusse donsdekens, geen fluffy kussentjes of comfortabele matrassen - bij Book and Bed mikken ze op wat zij het ideale slaapmoment noemen: het ogenblik waarop je ogen toevallen tijdens het lezen van een goed boek.AccommodatieboekenwinkelBook and Bed noemt zichzelf een accommodatieboekenwinkel. Ondanks die concepttitel, worden de boeken niet verkocht. Momenteel beschikt Book and Bed over zo'n 1700 Engelstalige en Japanse romans. De bedoeling is om dit aantal nog te verdubbelen. Het hotel is te vinden in de drukke Ikebukuro-wijk en beslaat de zevende verdieping van de Lumiere-wolkenkrabber. Book and Bed opent de deuren vanaf 5 november. Meer informatie vind je op de website van het hostel.(AW)