In Homburg in de Belgische Ardennen kunt u bijvoorbeeld overnachten in een oude, gerenoveerde postwagen uit 1930. Veel luxe bieden de couchettes niet, maar u gaat wel bijna honderd jaar terug in de tijd en u ervaart hoe het er in een slaaptrein aan toeging.

Ook in de Ardennen ligt het oude treinstation Le Gite de l'Ancienne Gare dat sinds 1957 niet meer wordt gebruikt en nu dienst doet als vakantiewoning. De originele deuren en vloeren herinneren nog aan de tijd dat er treinen stopten.

Spoorweghuizen zijn er ook te vinden in de Champagneregio in Frankrijk, waar de woning Maison Garde Barrière 38 op de route van overwinterende kraanvogels ligt, en in Duitsland, waar de Alter Bahnhof Schalkenmehren nu een fietsroute in plaats van rails voor de deur heeft.

Deze en meer aan treinen gerelateerde vakantiewoningen vindt u op de website Belvilla door de zoekterm *station* (met sterretjes) in te vullen in het zoekveld.

In Homburg in de Belgische Ardennen kunt u bijvoorbeeld overnachten in een oude, gerenoveerde postwagen uit 1930. Veel luxe bieden de couchettes niet, maar u gaat wel bijna honderd jaar terug in de tijd en u ervaart hoe het er in een slaaptrein aan toeging. Ook in de Ardennen ligt het oude treinstation Le Gite de l'Ancienne Gare dat sinds 1957 niet meer wordt gebruikt en nu dienst doet als vakantiewoning. De originele deuren en vloeren herinneren nog aan de tijd dat er treinen stopten. Spoorweghuizen zijn er ook te vinden in de Champagneregio in Frankrijk, waar de woning Maison Garde Barrière 38 op de route van overwinterende kraanvogels ligt, en in Duitsland, waar de Alter Bahnhof Schalkenmehren nu een fietsroute in plaats van rails voor de deur heeft. Deze en meer aan treinen gerelateerde vakantiewoningen vindt u op de website Belvilla door de zoekterm *station* (met sterretjes) in te vullen in het zoekveld.