Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts heeft in Hasselt de gloednieuwe jeugdherberg Hostel H officieel geopend. De investering van 6 miljoen maakt deel uit van een investeringsprogramma van 31 miljoen in een netwerk van nieuwe, stedelijke hostels. "Hiermee versterken we Vlaanderen als een aantrekkelijke en budgetvriendelijke bestemming voor jongeren uit de hele wereld", zei minister Weyts.

Hostel H biedt 120 bedden aan, verdeeld over 40 kamers. De moderne accommodatie, waar ook het ontbijt, lunch en een warm avondmaal kan besteld worden, mikt op jongeren, budgettoeristen, jeugdgroepen en scholen.

De bouw ging van start in december 2013 en kostte 6 miljoen euro. Het project werd gefinancierd als een publiek-private samenwerking tussen de stad Hasselt, Toerisme Vlaanderen en de nv Kumpen.

Burgemeester Hilde Claes rekent erop dat in Hostel H dit jaar nog 10.000 overnachtingen zullen geboekt worden, om in 2016 te groeien tot 14.000 overnachtingen. "Deze vorm van toerisme zit duidelijk in de lift", aldus Claes. "Met Hostel H vullen we in Hasselt een lacune op in het verblijfsaanbod."

Ben Weyts kaderde het project in het totale investeringsplan dat de Vlaamse regering heeft uitgetekend voor de bouw en modernisering van diverse jeugdherbergen. "Vlaanderen heeft in totaal 31 miljoen euro geïnvesteerd in nagelnieuwe, state-of-the-art jeugdverblijven", zei Weyts. "Met elk nieuw hostel, zoals dit in Hasselt, maar ook in Mechelen, Leuven, Antwerpen, Oostende, Kortrijk en Gent, versterken we Vlaanderen als aantrekkelijke verblijfsbestemming. Dit voor mensen uit de hele wereld, maar ook voor Vlamingen die budgetvriendelijk in eigen land willen reizen." (Belga)

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts heeft in Hasselt de gloednieuwe jeugdherberg Hostel H officieel geopend. De investering van 6 miljoen maakt deel uit van een investeringsprogramma van 31 miljoen in een netwerk van nieuwe, stedelijke hostels. "Hiermee versterken we Vlaanderen als een aantrekkelijke en budgetvriendelijke bestemming voor jongeren uit de hele wereld", zei minister Weyts. Hostel H biedt 120 bedden aan, verdeeld over 40 kamers. De moderne accommodatie, waar ook het ontbijt, lunch en een warm avondmaal kan besteld worden, mikt op jongeren, budgettoeristen, jeugdgroepen en scholen. De bouw ging van start in december 2013 en kostte 6 miljoen euro. Het project werd gefinancierd als een publiek-private samenwerking tussen de stad Hasselt, Toerisme Vlaanderen en de nv Kumpen. Burgemeester Hilde Claes rekent erop dat in Hostel H dit jaar nog 10.000 overnachtingen zullen geboekt worden, om in 2016 te groeien tot 14.000 overnachtingen. "Deze vorm van toerisme zit duidelijk in de lift", aldus Claes. "Met Hostel H vullen we in Hasselt een lacune op in het verblijfsaanbod." Ben Weyts kaderde het project in het totale investeringsplan dat de Vlaamse regering heeft uitgetekend voor de bouw en modernisering van diverse jeugdherbergen. "Vlaanderen heeft in totaal 31 miljoen euro geïnvesteerd in nagelnieuwe, state-of-the-art jeugdverblijven", zei Weyts. "Met elk nieuw hostel, zoals dit in Hasselt, maar ook in Mechelen, Leuven, Antwerpen, Oostende, Kortrijk en Gent, versterken we Vlaanderen als aantrekkelijke verblijfsbestemming. Dit voor mensen uit de hele wereld, maar ook voor Vlamingen die budgetvriendelijk in eigen land willen reizen." (Belga)