Hotelvergelijkingssite Trivago vergeleek waar reizigers gemiddeld de beste hotelkamers kunnen boeken tegen de laagste prijs. Malmedy belandde op de eerste plaats. De Waalse plaats geniet een goede hotelreputatie, gecombineerd met zeer schappelijke prijzen.

Datzelfde geldt voor de andere steden in de top vijf: Turnhout, Maaseik, La Louvière en Roeselare.

Steden die minder goed scoren zijn de grotere hotelsteden zoals Brugge, Antwerpen en Gent. De vraag naar hotels is daar groter en daarom kunnen ze meer vragen voor een overnachting, ongeacht het niveau van de service.

Brussel is de hekkensluiter en staat helemaal onderaan de lijst. Hotels in de Belgische hoofdstad zijn relatief duur en compenseren dit verschil niet met extra gasttevredenheid. Integendeel: Brussel scoort ondanks de aanwezigheid van een aantal zeer goede hotels ook op het gebied van de gasttevredenheid relatief laag.

Qua gasttevredenheid domineren de Vlaamse gemeenten over het algemeen de top 10 van België. Waalse gemeenten maken dit verschil gedeeltelijk goed op het gebied van prijs. Aan de andere kant zijn de hotels in sommige Vlaamse gemeenten ondanks de goede gastvrijheid, aan de dure kant. Brugge bijvoorbeeld, staat bekend om de kwalitatief hoogwaardige overnachtingsmogelijkheden, maar eindigt vanwege de relatief hoge prijzen laag op de prijs/kwaliteit ranglijst van België.

De volledige lijst

1. Malmedy

2. Turnhout

3. Maaseik

4. La Louvière

5. Roeselare

6. Sint-Truiden

7. La Roche-en-Ardenne

8. Poperinge

9. Doornik

10. Boolen

11. Durbuy

12. Dinant

13. Ieper

14. Rochefort

15. Waver

16. Nieuwpoort

17. De Haan

18. Kortrijk

19. Hasselt

20. Francorchamps

21. Genk

22. Middelkerke

23. Spa

24. De Panne

25. Namen

26. Mechelen

27. Koksijde

28. Blankenberge

29. Bergen

30. Knokke-Heist

31. Luik

32. Leuven

33. Gent

34. Oostende

35. Brugge

36. Antwerpen

37. Brussel

Hotelvergelijkingssite Trivago vergeleek waar reizigers gemiddeld de beste hotelkamers kunnen boeken tegen de laagste prijs. Malmedy belandde op de eerste plaats. De Waalse plaats geniet een goede hotelreputatie, gecombineerd met zeer schappelijke prijzen.Datzelfde geldt voor de andere steden in de top vijf: Turnhout, Maaseik, La Louvière en Roeselare.Steden die minder goed scoren zijn de grotere hotelsteden zoals Brugge, Antwerpen en Gent. De vraag naar hotels is daar groter en daarom kunnen ze meer vragen voor een overnachting, ongeacht het niveau van de service. Brussel is de hekkensluiter en staat helemaal onderaan de lijst. Hotels in de Belgische hoofdstad zijn relatief duur en compenseren dit verschil niet met extra gasttevredenheid. Integendeel: Brussel scoort ondanks de aanwezigheid van een aantal zeer goede hotels ook op het gebied van de gasttevredenheid relatief laag.Qua gasttevredenheid domineren de Vlaamse gemeenten over het algemeen de top 10 van België. Waalse gemeenten maken dit verschil gedeeltelijk goed op het gebied van prijs. Aan de andere kant zijn de hotels in sommige Vlaamse gemeenten ondanks de goede gastvrijheid, aan de dure kant. Brugge bijvoorbeeld, staat bekend om de kwalitatief hoogwaardige overnachtingsmogelijkheden, maar eindigt vanwege de relatief hoge prijzen laag op de prijs/kwaliteit ranglijst van België. De volledige lijst1. Malmedy 2. Turnhout 3. Maaseik 4. La Louvière 5. Roeselare 6. Sint-Truiden 7. La Roche-en-Ardenne 8. Poperinge 9. Doornik 10. Boolen 11. Durbuy 12. Dinant 13. Ieper 14. Rochefort 15. Waver 16. Nieuwpoort 17. De Haan 18. Kortrijk 19. Hasselt 20. Francorchamps 21. Genk 22. Middelkerke 23. Spa 24. De Panne 25. Namen 26. Mechelen 27. Koksijde 28. Blankenberge 29. Bergen 30. Knokke-Heist 31. Luik 32. Leuven 33. Gent 34. Oostende 35. Brugge 36. Antwerpen 37. Brussel