Iconische Lanesborough hotel in Londen opent opnieuw de deuren

Met zijn benijdenswaardige locatie in het hart van Londen, in het prestigieuze Knightsbridge, en de panoramische vergezichten over Hyde Park staat The Lanesborough al lang bekend als een van ’s werelds meest luxueuze hotels.

De renovatie maakt van het hotel weer de meest prestigieuze residentie van Londen. Het hele hotel kreeg een opknapbeurt: de 93 gastenkamers, waaronder 43 suites, en al de publieke ruimtes.

Na de sluiting van The Lanesborough in december 2013 werd het hotel volledig gestript en nauwgezet verbouwd door Alberto Pinto, de wereldvermaarde interieurdesignstudio.

De elegante gastenverblijven doen denken aan indrukwekkende herenhuizen. Met haar zeven slaapkamers vormt de Royal Suite opnieuw de grootste suite van het hotel.

CƩleste, het restaurant van The Lanesborough, kreeg een elegant nieuw design en keert zo terug naar de Regency-stijl, in harmonie met de rest van het hotel. In dit schitterende decor introduceert Eric Frechon, de gerenommeerde chef uit Parijs die kan bogen op drie Michelinsterren en Le Bristol Paris leidt, zijn protegƩ Florian Favario als chef-kok.

Ook de Garden Room is in zijn eer hersteld en wordt opnieuw de meest glamoureuze sigaarlounge van de hoofdstad. De Library Bar mag weer schitteren als een van de meest toonaangevende Londense bars. En tot slot zullen zeven zorgvuldig ontworpen en stuk voor stuk unieke privƩ-eetzalen tot de meest verfijnde evenementenlocaties van Londen gaan behoren.

Kamerprijzen bij de opening beginnen vanaf 715 Britse pond per kamer per nacht. Alle gasten beschikken over de service van een persoonlijke butler.

Lanesborough behoort tot de Oetker Collection, een exclusieve selectie van luxeoorden over de hele wereld. Deze prestigieuze hotels, verenigd onder de naam ‘masterpiece hotels’, onderscheiden zich door hun uitmuntende dienstverlening. Elke locatie is uniek en weerspiegelt het Europese hotelverleden, met een buitengewone service, historische architectuur, een schitterende inrichting en bijzonder veel oog voor detail.

Oetker Collection telt negen luxehotels

L’ApogĆ©e Courchevel – een rijk uitgerust chalet met een warme en familiale sfeer in de Franse Alpen, dat rechtstreeks toegang biedt tot het grootste skigebied ter wereld.

Brenners Park-Hotel & Spa – een toonbeeld van luxe aan de rand van het prachtige Zwarte Woud in Baden-Baden, Duitsland. De eeuwenoude Villa StĆ©phanie is als spa een bestemming die haar gelijke niet kent in Europa.

Le Bristol Paris – een authentiek en volledig gerestaureerd Parijs luxehotel dat de Franse ‘art de vivre’ perfect weerspiegelt, op een ideale locatie in de prestigieuze Rue du Faubourg Saint-HonorĆ©.

ChĆ¢teau Saint-Martin & Spa – een romantisch kasteel in het hart van de Provence, met een adembenemend uitzicht over de mediterrane kust.

Eden Rock – een luxueus stukje paradijs op een rotskaap in Saint-BarthĆ©lemy, omringd door een turkooisblauwe zee en parelwitte zandstranden. De Franse ‘art de vivre’ in het hart van de CaraĆÆben.

Fregate Island Private – een bijzondere parel die uitgeeft op het kristalheldere water van de Seychellen, een natuurlijke Tuin van Eden en uniek in de wereld.

HĆ“tel du Cap-Eden-Roc – een mythische locatie op het puntje van de Cap d’Antibes, waar de glamour van weleer hand in hand gaat met moderne luxe.

The Lanesborough – een authentieke parel in hartje Londen, doordrongen van een geraffineerde dienstverlening naar Engelse stijl en een rijke geschiedenis.

Palais Namaskar – een oase van rust met een moderne oosterse architectuur in het hart van La Palmeraie, een exclusieve locatie in Marrakesh.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content