Hotel vol verrassingen in Berlijn

Hotel vol verrassingen in Berlijn
© James Pfaff

Waar

Berlijn

Waarom

De hele zomer vinden er allerlei evenementen plaats in de open lucht. Zo is er in het weekend van 26 tot 28 juni het Bergmanstrassenfest met jazzmuziek, de Open Air Gallery op 5 juli waarbij honderden kunstenaars hun werk tonen op de Oberbaumbrücke en van 3 tot 5 juli vindt het Hafen Festival in de Kladowhaven plaats.

Hotel

Michelberger Hotel. Geen hotelsleutel, maar een exclusief ontworpen kredietkaart en geen gewone badjas, maar een Roodkapje-badgewaad, 24 uur per dag de film Big Lebowski op de tv in de gangen en geen normale shampoo, maar... Plan een overnachting in dit buitengewone hotel om alle geheimen en verrassingen te ontdekken.

Het is de creatie van Tom Michelberger die een hotel wilde maken als een soort thuis voor vrienden of families. Het hotel is daarom geen gestroomlijnd en keurig gestyled geheel, maar een beetje chaotisch dat je het gevoel geeft bij iemand thuis te komen. Niets is gewoon in het hotel en de inrichting tot in de kleinste details wordt bedacht en met de hand gemaakt in de eigen designstudio.

Hotel Michelberger is gevestigd in een voormalige fabriek in de wijk rond de Friedrichshain in het oosten van Berlijn, buiten het toeristische deel van de stad. Het hotel past immers ook veel beter in een wijk waar de Berlijners zelf graag komen. U hebt de keuze uit allerlei kamers: van Cosy, kleine eenpersoonskamers, tot een Big One met zes bedden en twee badkamers en van de Clever One met een eigen bibliotheek tot de Golden One, een kamer met veel decadente blingbling. Zelfs de website is al een bezienswaardigheid op zich.

Voor een kamer betaalt u vanaf 100 euro, exclusief ontbijt. U kunt het verse ontbijt met veel fruit en zelfgemaakte marmelades wel bijboeken. Dineren kan ook in het hotel.

Michelberger Hotel/Restaurant, Warschauer Strasse 39/40, 10243 Berlijn, +49-302977859-0

Cosy © James Pfaff

Band Room © Azar Kazimir

The Big One © James Pfaff

Loft © James Pfaff

Luxus kamer met boeken aan de wand © James Pfaff

Luxus kamer © James Pfaff

Golden One, een kamer met veel decadente blingbling. © James Pfaff

Kamer met een chaletgevoel © James Pfaff

De lobby van het hotel © Azar Kazimir

Binnenplaats © Azar Kazimir

Binnenplaats © Azar Kazimir

Binnenplaats © Azar Kazimir

The Fountain of Youth © Azar Kazimir

De eetruimte © Azar Kazimir

Ontbijt © Azar Kazimir

Dineren kan ook in Michelberger © Azar Kazimir

Restaurant © Azar Kazimir

Ontbijt © Azar Kazimir

Drank © Azar Kazimir

Concerten op de binnenplaats © Azar Kazimir

Michelberger © Azar Kazimir

Michelberger © Azar Kazimir

Michelberger © Azar Kazimir