Griezelen in Groot-Brittannië: 5 hotels met een duister kantje

The Schooner Hotel © .

Halloween komt dichterbij en spoken zouden volgens believers actiever zijn dan anders, zeker op deze beruchte plaatsen. Of je er nu in gelooft of niet: zou je in deze hotels even lekker slapen als in je eigen bed?

The Schooner Hotel in Northumberland

Beginnen doen we meteen met het hotel dat al twee jaar op rij is verkozen tot ‘Most Haunted’ in het Verenigd Koninkrijk. De 17e-eeuwse herberg The Schooner Hotel lijkt dan misschien wel gezellig, verwacht je er niet aan een deugddoende nachtrust. De laatste jaren alleen al werden meer dan 3000 bovennatuurlijke verschijningen gemeld en al meer dan 60 verschillende geesten zouden er geïdentificeerd zijn.

Lumley Castle Hotel in County Durham

Een overnachting in het stijlvolle Lumley Castle Hotel vervult voor een nacht die kinderwens om een echte prinses (of prins) te zijn. Maar weet dat je er niet de enige Lady of the House zal zijn, want Lily Lumley hangt naar verluidt ook altijd ergens rond. De 14e-eeuwse vrouwe werd volgens de overlevering door twee priesters in de waterput gegooid nadat ze weigerde katholiek te worden. Vandaag houdt ze ervan de gasten in hun ondergoed naar de receptie te jagen van schrik.

Lumley Castle
Lumley Castle© .

The Langham Hotel in Londen

Het Langham Hotel, gebouwd in 1865 en het eerste ‘Grand Hotel’ in Europa, wordt naar verluidt vaak bezocht door spoken. Eén daarvan is een dokter die, volgens de legende, zelfmoord pleegde nadat hij zijn bruid had vermoord in het hotel tijdens hun huwelijksreis. Andere gasten in het hotel zagen ook al een man in militaire uitrusting aan een raam op de vierde verdieping. Dat zou de geest zijn van een Duitse prins die uit het raam sprong voor de start van de Eerste Wereldoorlog. De kelder zou dan weer geterroriseerd worden door de voormalige gast Napoleon III.

The Langham Hotel
The Langham Hotel© .

Ettington Park Hotel in Stratford-upon-Avon

Het neogotische landhuis Ettington Park Hotel ziet er in het foute licht op zichzelf eigenlijk al wat luguber uit. Reken daarbij nog de bezoekjes van Mary, een jonge bediende die na een ongeluk op het terrein stierf, en van twee kinderen die verdronken in de Stour en je vindt het niet meer verwonderlijk dat het Ettington Park Hotel in 1963gebruikt werd als decor voor The Haunting.

Ettington Park
Ettington Park© .

Dalhousie Castle in Edinburgh

In de 16e eeuw, zo wordt verteld, voltrok zich een liefdesdrama in Dalhousie Castle. Toen de vrouw des huizes achter het overspel van haar man kwam, zette ze diens minnares Catherine gevangen in een van de hoogste kamers van het kasteel. Daar kwam ze om van de honger en dorst en vandaag zou ze nog steeds op het domein dwalen, op zoek naar haar geliefde. In tegenstelling tot bovenstaande hotels, pakt het prachtige Dalhousie Castle op zijn eigen site niet uit met geestenverhalen. Misschien omdat het hotel de trouwende koppels die de feestzaal huren niet wil afschrikken…?

Dalhousie Castle
Dalhousie Castle© .

(EK)

Bron: Expedia

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content