Goedkoop en trendy hotel in Venetie? Het kan

Waar? Venetië in Italië

Waarom? Carnaval van 31 januari tot 17 februari 2015, maar het feest kent zijn hoogtepunt vanaf 7 februari, in het bijzonder de laatste dagen. Het extravagante carnavalsfeest bestaat al sinds 1296 en staat bekend om de maskers en prachtige kostuums. De maskers waren oorspronkelijk bedoeld om anonimiteit tijdens het wilde feest te garanderen. Nu zijn de maskers hét handelsmerk van Venetië. Wat valt er te beleven? Talloze optochten, gemaskerde bals, concerten en optredens van straatartiesten en een grote finale met een knallend vuurwerk boven het San Marcoplein.

Hotel Generator Hostel: een hotelkamer met eigen badkamer op vijf minuten varen van het San Marcoplein in Venetië en dat voor een prijs vanaf 22,50 euro per persoon? Dat is wat het Generator biedt. Het kan zelfs nog goedkoper wanneer u genoegen neemt met een bed in een slaapzaal, eventueel eentje enkel voor vrouwen, met gedeelde badkamer. Dan betaalt u slechts 16 euro.

De missie van de Generator (er zijn er 9 in 8 Europese steden) is het opnieuw tot leven brengen van oude gebouwen. Daar zijn ze met de Generator op het eilandje Giudecca, tegenover het San Marcoplein, uitstekend in geslaagd. Een 19e-eeuws graanwarenhuis werd met behoud van authentieke elementen zoals de bakstenen muur, houten balken en vloeren, omgevormd tot een hip, eclectisch en knus hotel.

Het resultaat is een ratjetoe van oud en nieuw, modern en klassiek: op antieke vloerkleden staan moderne poefs met trendy prints en tussen barokke stoelen voor een open haard in renaissancestijl staan een biljarttafel en barkrukken. Maar het is een warme ambiance waar iedereen, jong en oud, zich thuis zal voelen.

Niet alleen de kamers, ook het ontbijt (4,50 euro), dineren (zoals pasta met pesto voor 6 euro) en drankjes (espresso voor 1 euro en een cocktail voor 5 euro) zijn spotgoedkoop. Houd ook de Hotdeals op de website in de gaten voor nog extra kortingen.

Nuttige links

Het carnaval

Toeristische Dienst van Venetië

Adres

Generator Venetië, Fondamenta Zitelle 86, 30133 Venetië, tel: +39-418778288

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content