De hotelketen Starwood Hotels & Resorts Worldwide heeft het bestaande Four Points by Sheraton in de zaken- en diplomatenwijk Miramar in de hoofdstad Havana overgenomen. Het gebouw is eigendom van het staatsbedrijf Gaviota. Het Amerikaans ministerie van Financiën had Starwood voor het historisch bezoek van president Barack Obama in maart als eerste Amerikaanse onderneming de toelating gegeven om zaken te doen met Cubaanse bedrijven.

Starwood onderhandelt momenteel met twee andere Cubaanse staatsbedrijven over de exploitatie van hotels in het centrum van Havana. Sinds het einde van de breuk tussen de VS en Cuba is het toerisme op het socialistische eiland fors toegenomen. Vorig jaar bezochten 3,5 miljoen vakantiegangers het land, dit jaar zijn het er al meer dan twee miljoen. Tegen 2020 wil Cuba 85.000 nieuwe hotelkamers bouwen. (Belga)

De hotelketen Starwood Hotels & Resorts Worldwide heeft het bestaande Four Points by Sheraton in de zaken- en diplomatenwijk Miramar in de hoofdstad Havana overgenomen. Het gebouw is eigendom van het staatsbedrijf Gaviota. Het Amerikaans ministerie van Financiën had Starwood voor het historisch bezoek van president Barack Obama in maart als eerste Amerikaanse onderneming de toelating gegeven om zaken te doen met Cubaanse bedrijven.Starwood onderhandelt momenteel met twee andere Cubaanse staatsbedrijven over de exploitatie van hotels in het centrum van Havana. Sinds het einde van de breuk tussen de VS en Cuba is het toerisme op het socialistische eiland fors toegenomen. Vorig jaar bezochten 3,5 miljoen vakantiegangers het land, dit jaar zijn het er al meer dan twee miljoen. Tegen 2020 wil Cuba 85.000 nieuwe hotelkamers bouwen. (Belga)