Deze zeven hotelkamers speelden de hoofdrol in een beroemde film

Deze zeven hotelkamers speelden de hoofdrol in een beroemde film
© Expedia

Regent Beverly Wilshire in Beverly Hills, VS: Pretty Woman © Expedia

Het Regent Beverly Wilshire Hotel is de perfecte setting voor de luxueuze levensstijl van Edward Lewis (Richard Gere) in Pretty Woman, de film uit 1990 met Julia Roberts als de prostituee Vivian Ward.

Park Hyatt Hotel in Tokio, Japan: Lost in Translation © Expedia

Het valt niet mee om in Tokio een hotelkamer van zo'n 75.000 vierkante te vinden, maar zo groot is deze suite waarin Bill Murray als de uitgebluste acteur Bob Harris zijn toevlucht zocht. Acteurs en actrices vertoeven ook in het echte leven graag in het Park Hyatt Hotel.

The Majestic Yosemite Hotel in Yosemite National Park, VS © Expedia

De onheilspellende film The Shining speelde zich af in het mooie Majestic Yosemite Hotel (vroeger Ahwahnee Hotel). Bezoek je liever het hotel dat voor het exterieur werd gebruikt, dan moet je naar de Timberline Lodge in Oregon.

Fontainebleau Miami Beach in Florida, VS © Expedia

Het Fontainebleau Miami Beach Hotel is dankzij de James Bond film Goldfinger (1964) nog altijd een van de beroemdste hotels in Florida. Het hotel speelde later ook nog een rol in Scarface (1983) en Police Academy 5 (1988).

Ambassador Hotel in Los Angeles, VS © Expedia

In het Ambassador hotel werden zes jaar lang de Academy Awards uitgereikt. Ook werd presidentskandidaat Robert F Kennedy er in 1968 vermoord. De vergane glorie van het hotel paste in 1998 perfect als decor in Fear and Loathing in Las Vegas van Terry Gilliam. Het hotel werd in 2005 afgebroken.

Hôtel Raphael in Parijs, Frankrijk © Expedia

Dit prachtige hotel speelde een belangrijke rol in Hotel Chevalier van Wes Anderson uit 2007. De hotelpersonages verlaten in de film de hotelkamer niet. Wil je er verblijven: in werkelijkheid heet het hotel Raphael.

Caesars Palace in Las Vegas, Nevada, VS © Expedia

Niet dat het Caesars Palace in Las Vegas het nodig had, maar de film The Hangover (2009) bevestigde nog maar eens de roem van dit opulante hotel in gokstad Las Vegas.