Trivago geeft helaas niet meteen een antwoord op wat mensen bezielt om ons druilerig land als vakantiebestemming te kiezen, maar wel op de vraag wié dat doet.

De meest voorkomende internationale hotelgasten in België zijn - niet zo verbazend - Nederlanders. De Britten volgen op nummer twee en Duitsers maken het podium compleet. Belgische hotels zijn eigenlijk populairder in Frankrijk dan in Duitsland, maar doordat de Bondsrepubliek meer inwoners telt, eindigen zij met de bronzen medaille.

Internationaal

We krijgen dus wel degelijk internationaal bezoek, maar om eerlijk te zijn: België is in het algemeen niet erg populair als hotelbestemming voor de zomer. Voor langere zomervakanties worden namelijk veel vaker hotels geboekt in klassieke vakantielanden zoals Spanje en Italië. De top tien van steden waar de meeste hotelboekingen gebeuren, ziet er dan ook een stuk exotischer uit dan ons eigen land.

Populairste hotelbestemmingen:

1. Londen

2. Parijs

3. Singapore

4. Rome

5. New York

6. Barcelona

7. Hong Kong

8. Bangkok

9. Amsterdam

10. Tokio

Trivago geeft helaas niet meteen een antwoord op wat mensen bezielt om ons druilerig land als vakantiebestemming te kiezen, maar wel op de vraag wié dat doet. De meest voorkomende internationale hotelgasten in België zijn - niet zo verbazend - Nederlanders. De Britten volgen op nummer twee en Duitsers maken het podium compleet. Belgische hotels zijn eigenlijk populairder in Frankrijk dan in Duitsland, maar doordat de Bondsrepubliek meer inwoners telt, eindigen zij met de bronzen medaille.We krijgen dus wel degelijk internationaal bezoek, maar om eerlijk te zijn: België is in het algemeen niet erg populair als hotelbestemming voor de zomer. Voor langere zomervakanties worden namelijk veel vaker hotels geboekt in klassieke vakantielanden zoals Spanje en Italië. De top tien van steden waar de meeste hotelboekingen gebeuren, ziet er dan ook een stuk exotischer uit dan ons eigen land.