Waar

Bergen (Mons)

Waarom

Bergen is dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa. Dat betekent een goed gevulde agenda met evenementen en tentoonstellingen rond het thema Where Technology meets Culture. Ook Vincent van Gogh, die er enkele jaren in de buurt woonde, krijgt er een grote tentoonstelling.

GF
© GF

B&B

Ferme de la Blanche Fontaine, een boerderij met zeventig melkkoeien, ligt een paar kilometer buiten Bergen. De negentiende-eeuwse hoeve telt ook een vakantiewoning voor vijf personen en drie gastenkamers.

De vierpersoonskamer Le Fenil, in de voormalige hooizolder, heeft als hoofdkleur rood, de bruine tweepersoonskamer La Belle Vue heeft een eigen balkon met mooi uitzicht over de weilanden en de groene tweepersoonskamer La Tour onderscheidt zich door de luxueuze badkamer in bamboe. De vakantiewoning ligt op 150 meter van de boerderij en biedt daarom veel vrijheid en privacy.

GF
© GF

De gasten mogen, als ze dat willen, een handje toesteken door bijvoorbeeld een kalfje de fles te geven of de koeien naar binnen te brengen.

De tweepersoonskamers kunt u boeken voor 70 euro per nacht en Le Fenil voor 90 euro bij drie personen of 107,50 euro bij vier personen. Ontbijt is niet bij de prijs inbegrepen, maar kan voor 7,50 euro per persoon wel verzorgd worden.

Ferme da la Blanche Fontaine, Rue du petit Marais 30, 7011 Mons (Ghlin), 065 36 08 11

(MS)

WaarBergen (Mons) WaaromBergen is dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa. Dat betekent een goed gevulde agenda met evenementen en tentoonstellingen rond het thema Where Technology meets Culture. Ook Vincent van Gogh, die er enkele jaren in de buurt woonde, krijgt er een grote tentoonstelling. B&B Ferme de la Blanche Fontaine, een boerderij met zeventig melkkoeien, ligt een paar kilometer buiten Bergen. De negentiende-eeuwse hoeve telt ook een vakantiewoning voor vijf personen en drie gastenkamers. De vierpersoonskamer Le Fenil, in de voormalige hooizolder, heeft als hoofdkleur rood, de bruine tweepersoonskamer La Belle Vue heeft een eigen balkon met mooi uitzicht over de weilanden en de groene tweepersoonskamer La Tour onderscheidt zich door de luxueuze badkamer in bamboe. De vakantiewoning ligt op 150 meter van de boerderij en biedt daarom veel vrijheid en privacy. De gasten mogen, als ze dat willen, een handje toesteken door bijvoorbeeld een kalfje de fles te geven of de koeien naar binnen te brengen. De tweepersoonskamers kunt u boeken voor 70 euro per nacht en Le Fenil voor 90 euro bij drie personen of 107,50 euro bij vier personen. Ontbijt is niet bij de prijs inbegrepen, maar kan voor 7,50 euro per persoon wel verzorgd worden. (MS)