Ooit van 'hygge' gehoord? De opening van dit gelijknamige uitgesproken opgewekte en optimistische hotel leert je meteen wat het wil zeggen. Hygge betekent in het Deens gezelligheid. De Denen zijn er tuk op, want ze hebben zelfs zoiets als 'hyggesokken', gezelligheidssokken die je aantrekt op winterse dagen.

Het nieuwe hotel huist in een oud pand waarvan je nog enkele stijlvolle elementen ziet, zoals een kasteeltrap. Maar voor de rest ziet het er uitgesproken hedendaags en ecologisch uit. 'Met veel nieuw design, ook van contemporaine ontwerpers, en alles in lichte opgewekte kleuren en gemaakt van natuurlijke materialen', aldus de ontwerper Michel Penneman.

Hygge Hotel
© Hygge Hotel

Penneman is ongetwijfeld dé hotel ontwerper van onze hoofdstad, hoewel hij ook in het buitenland zeer actief is. In Brussel ontwierp hij tal van designhotels, zoals het White Hotel, Pantone Hotel, Zoom Hotel en het onlangs geopende Yadoya hotel.

Het zijn niet zomaar designhotels. 'We werken graag met thema's. Het Yadoya Hotel is bijvoorbeeld uitgevoerd in Japanse stijl, niet de retro versie, maar ook weer de hedendaagse stijl. Gezien de belangstelling voor Scandinavische design en de interesse voor een stad als Kopenhagen lag de Deense insteek wat voor de hand', aldus Pennemans.

Je kunt nu dus kiezen, een weekendje Tokyo of Kopenhagen in Brussel.

Het Hygge Hotel vind je in de Lakenweversstraat 31, www.hyggehotel.be en www.yadoyahotel.be.

Hygge Hotel
© Hygge Hotel
Ooit van 'hygge' gehoord? De opening van dit gelijknamige uitgesproken opgewekte en optimistische hotel leert je meteen wat het wil zeggen. Hygge betekent in het Deens gezelligheid. De Denen zijn er tuk op, want ze hebben zelfs zoiets als 'hyggesokken', gezelligheidssokken die je aantrekt op winterse dagen. Het nieuwe hotel huist in een oud pand waarvan je nog enkele stijlvolle elementen ziet, zoals een kasteeltrap. Maar voor de rest ziet het er uitgesproken hedendaags en ecologisch uit. 'Met veel nieuw design, ook van contemporaine ontwerpers, en alles in lichte opgewekte kleuren en gemaakt van natuurlijke materialen', aldus de ontwerper Michel Penneman. Penneman is ongetwijfeld dé hotel ontwerper van onze hoofdstad, hoewel hij ook in het buitenland zeer actief is. In Brussel ontwierp hij tal van designhotels, zoals het White Hotel, Pantone Hotel, Zoom Hotel en het onlangs geopende Yadoya hotel. Het zijn niet zomaar designhotels. 'We werken graag met thema's. Het Yadoya Hotel is bijvoorbeeld uitgevoerd in Japanse stijl, niet de retro versie, maar ook weer de hedendaagse stijl. Gezien de belangstelling voor Scandinavische design en de interesse voor een stad als Kopenhagen lag de Deense insteek wat voor de hand', aldus Pennemans. Je kunt nu dus kiezen, een weekendje Tokyo of Kopenhagen in Brussel.