Bijzonder hotel: overnachten in een oud zeefort

Bijzonder hotel: overnachten in een oud zeefort
© Spitbank Fort

Het Spitbank Fort werd in 1878 gebouwd op een mijl voor de Britse kust. Samen met Horse Sand Fort en No Man's Land Fort vormde het Spitbank Fort de Solents Forts die bedoeld waren om eventuele aanvallen van de Fransen vanaf de zee tegen te houden. Ze zijn nooit daadwerkelijk voor de verdediding van de strategisch gelegen havenstad Portsmouth gebruikt.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er soldaten in de forten gelegerd en raakten ze flink beschadigd. Direct na de oorlog werden de forten ontmanteld.

Lange tijd lagen ze er verloren bij tot het Ministerie van Defensie ze in 1981 verkocht. De opeenvolgende nieuwe eigenaren hadden telkens grootste plannen met de forten, maar er kwam om verschillende redenen telkens niets van terecht.

Daar kwam pas in 2011 verandering in toen Amazing Retreats de forten in handen kreeg. In Spitbank Fort opende in 2012 het Spitbank Hotel, een exclusief hotel met negen luxe suites, het restaurant Officier's Mess, de comfortabele Victory Bar, een zitkamer met prachtig uitzicht over zee en enkele speelkamers waar de gasten kunnen biljarten, pokeren, darts kunnen spelen.

Bubbelbad met zicht op zee

Op het dak van het fort is het helemaal aangenaam vertoeven. Vanuit een bubbelbad de zon onder zien gaan boven zee en daarna bij een haardvuur met eromheen makkelijke zitbanken en warme dekens genieten een drankje.

Ook de andere twee forten krijgen binnenkort een andere bestemming: No Man's Land Fort wordt eveneens een hotel met 22 kamers en Horse Sand Fort wordt een museum over de geschiedenis van de forten. (MS)

Spitbank © Spitbank Fort

Spitbank1 © Spitbank Fort

Spitbank2 © Spitbank Fort

Spitbank3 © Spitbank Fort

Spitbank4 © Spitbank Fort

Spitbank5 © Spitbank Fort

Spitbank6 © Spitbank Fort

Spitbank7 © Spitbank Fort

Spitbank8 © Spitbank Fort

Spitbank9 © Spitbank Fort

Spitbank10 © Spitbank Fort

Spitbank11 © Spitbank Fort

Spitbank12 © Spitbank Fort

Spitbank13 © Spitbank Fort

Spitbank14 © Spitbank Fort

Spitbank15 © Spitbank Fort

Spitbank16 © Spitbank Fort