Het zijn voornamelijk jonge, kinderloze koppels en stellen van wie de kinderen ouder zijn of al het huis uit. De rust, de aangepaste hotelvoorzieningen en de intiemere vakantiebeleving zijn de redenen waarom deze formule wordt gekozen. Kreta, de Caraïben en Turkije zijn de koplopers.

Hotels met kinderen worden nog verreweg het meest geboekt, maar 'Adults only' vakanties zijn duidelijk aan een opmars bezig. Het aantal boekingen steeg met de helft ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit cijfers van de touroperators Jetair en VIP Selection. Ook Thomas Cook ziet een verdubbeling van de "adult only" vakanties.

Meer dan de helft van de vliegvakanties in juli en augustus wordt nog altijd geboekt door gezinnen met (jonge) kinderen. Hotels waar kinderen meer dan welkom zijn, vormen de hoofdmoot van het vakantie-aanbod. Sterker nog: met gratis verblijf voor kinderen, familiekamers, glijbanen en kinderanimatie mikken hotels bewust op deze doelgroep.

Geen hekel aan kinderen

Waar veel hoteliers zich van hun concurrenten proberen te onderscheiden met bij voorbeeld kinderanimatie of aquaparken, tekent nu ook een tegenovergestelde beweging zich af als een trend van de jongste jaren.

Hotels en resorts die zich onderscheiden door enkel volwassen hotelgasten toe te laten. Uit onderzoek van Jetair en VIP Selection blijkt de belangstelling niet zozeer geïnspireerd door een intolerantie

tegenover kinderen, dan wel door een bewuste keuze voor rust en beleving.

Men kiest daarbij voor een hotel zonder luidruchtige animatie, met een stijlvollere sfeer in de bars en restaurants, en waarbij de nadruk vaak ook op spa en wellness of op intiemer vakantie beleven ligt.

Het adultsonlyconcept is voorlopig vooral een verschijnsel voor vliegvakanties. Hotels op het Europese vasteland (autovakanties) die kinderen formeel de toegang ontzeggen, vormen een uitzondering. (MS)

Het zijn voornamelijk jonge, kinderloze koppels en stellen van wie de kinderen ouder zijn of al het huis uit. De rust, de aangepaste hotelvoorzieningen en de intiemere vakantiebeleving zijn de redenen waarom deze formule wordt gekozen. Kreta, de Caraïben en Turkije zijn de koplopers. Hotels met kinderen worden nog verreweg het meest geboekt, maar 'Adults only' vakanties zijn duidelijk aan een opmars bezig. Het aantal boekingen steeg met de helft ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit cijfers van de touroperators Jetair en VIP Selection. Ook Thomas Cook ziet een verdubbeling van de "adult only" vakanties. Meer dan de helft van de vliegvakanties in juli en augustus wordt nog altijd geboekt door gezinnen met (jonge) kinderen. Hotels waar kinderen meer dan welkom zijn, vormen de hoofdmoot van het vakantie-aanbod. Sterker nog: met gratis verblijf voor kinderen, familiekamers, glijbanen en kinderanimatie mikken hotels bewust op deze doelgroep. Geen hekel aan kinderen Waar veel hoteliers zich van hun concurrenten proberen te onderscheiden met bij voorbeeld kinderanimatie of aquaparken, tekent nu ook een tegenovergestelde beweging zich af als een trend van de jongste jaren. Hotels en resorts die zich onderscheiden door enkel volwassen hotelgasten toe te laten. Uit onderzoek van Jetair en VIP Selection blijkt de belangstelling niet zozeer geïnspireerd door een intolerantie tegenover kinderen, dan wel door een bewuste keuze voor rust en beleving. Men kiest daarbij voor een hotel zonder luidruchtige animatie, met een stijlvollere sfeer in de bars en restaurants, en waarbij de nadruk vaak ook op spa en wellness of op intiemer vakantie beleven ligt. Het adultsonlyconcept is voorlopig vooral een verschijnsel voor vliegvakanties. Hotels op het Europese vasteland (autovakanties) die kinderen formeel de toegang ontzeggen, vormen een uitzondering. (MS)