Hotelprijzen in de buurlanden van Syrië enorm gedaald

© Thinkstock

Dat er geen toeristen meer naar Syrië op vakantie gaan, zal geen verrassing zijn, maar ook de buurlanden Libanon, Jordanië, Turkije en zelfs Cyprus krijgen veel minder toeristen over de vloer. Het gevolg: sterk gedaalde hotelkamerprijzen.

Vergeleken met een jaar geleden is de interesse voor de buurlanden van Syrië met 49 procent afgenomen. Vooral de toeristische industrie in Libanon lijdt onder de burgeroorlog in Syrië. Maar liefst 79 procent minder reizigers is van plan naar Libanon te trekken. Ook Cyprus is met een afname van 55 procent een stuk minder populair. Datzelfde geldt voor Israël (-38%), Jordanië (-32%) en Turkije (-31%). Dat meldt hotelzoekmachine Trivago.

Gedaalde hotelkamerprijzen

Het logische gevolg is dat de prijzen van de hotelkamers enorm gedaald zijn. In de Libanese hoofdstad Beirut ligt de gemiddelde prijs van een hotelkamer nu op 124 euro, twintig procent lager dan een jaar geleden. Beiroet ligt op slechts 80 km afstand van de Syrische hoofdstad Damascus.

Ook de prijzen in de Israëlisch stad Tel Aviv (€145,-) zijn op jaarbasis met 12% afgenomen, en de Jordaanse steden Amman (€100,-) en toeristentrekpleister Aqaba Stad (€95,-) nemen 6% en 24% af in prijs.

Turkije daalt ondanks de omvang van het land eveneens in prijs, Antalya (€86,-) daalt met 28% en Istanbul (€130,-) met 15%.

Zelfs het mediterrane eiland Cyprus ziet de jaarlijkse prijs zakken, in Paphos bijvoorbeeld (€127,-) zakte de gemiddelde hotelprijs met 15% ten opzichte van vorig jaar. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content