Hotelprijzen Braziliaanse steden verdubbelen tijdens WK

© Reuters

Een hotelovernachting in één van de drie WK-steden waar België aantreedt, zal op de wedstrijddagen van de Rode Duivels gemiddeld dubbel zo duur zijn als normaal.

Dat heeft Trivago bekendgemaakt. De hotelzoekmachine, een metazoekmachine waar de prijzen van meer dan 200 boekingssites worden vergeleken, zocht uit welke prijzen momenteel gevraagd worden voor een overnachting op de wedstrijddagen in Belo Horizonte, Rio de Janeiro en São Paulo.

Een hotelkamer in Belo Horizonte kost op 17 juni, de dag van België-Algerije, gemiddeld 200 euro. Dat is volgens Trivago dubbel zoveel als normaal. Wie na België-Rusland op 22 juni in Rio de Janeiro wil overnachten, betaalt echter nog een pak meer. Trivago komt uit op een gemiddelde prijs van 330 euro per kamer, de reguliere prijs voor een kamer is gemiddeld 140 euro. São Paulo, waar de Belgen hun laatste groepswedstrijd spelen tegen Zuid-Korea, blijkt tot slot weer wat goedkoper. Een overnachting kost er op 26 juni gemiddeld 230 euro, ofwel ongeveer 70 procent meer dan normaal.

Wint België zijn groep dan gaat het richting Salvador, worden de Rode Duivels tweede dan trekken ze naar Porto Alegre. Opmerkelijk daarbij is dat een overnachting in Salvador (340 euro) dubbel zo duur zou uitvallen voor supporters als in Porto Alegre (175 euro).

Voor de absolute optimisten geeft de hotelzoekmachine nog mee dat een overnachting op de dag van de finale in Rio de Janeiro (13 juli) gemiddeld 450 euro kost. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content