Hotels.com vroeg reizigers om 33 verschillende hotelvoorzieningen te rangschikken. Gratis WiFi, vorig jaar koploper, werd naar de derde plaats verwezen in de lijst met meest gewenste faciliteiten. Gratis ontbijt is nu de eerste keuze, gevolgd door de aanwezigheid van een restaurant.

Verder bevat de top tien voorzieningen onder meer een parkeerplaats, rookvrije ruimtes en bij aankomst ontvangst met koffie en thee in de lobby.

Onderaan de lijst zijn de hotelfaciliteiten terug te vinden die minder belangrijk worden gevonden, onder meer kindvriendelijke voorzieningen, faciliteiten voor huisdieren en kapsalons.

Hoewel meer dan een derde deel van de ondervraagden bestond uit zakenreizigers, worden ook conferentiezalen en meeting rooms tot de minst belangrijke voorzieningen gerekend.

In de kamer

Gevraagd naar de belangrijkste faciliteiten op de hotelkamer, kiezen reizigers wel voor gratis WiFi, gevolgd door een badkamer met douche. Kinderopvang op de hotelkamer wordt het minst noodzakelijk gevonden.

Top 10 belangrijkste voorzieningen in hotels

1. Gratis ontbijt

2. Restaurant

3. Internet/Gratis WiFi

4. Parkeerplaats

5. 24-uurs receptie

6. Rookvrij hotel

7. Zwembad

8. Bar

9. Airconditioning

10. Koffie/thee in lobby

Top 10 belangrijkste voorzieningen op hotelkamers:

1. Internet/Gratis WiFi

2. Badkamer met douche

3. Omvang kamer

4. TV faciliteiten

5. Airconditioning

6. Koffie/thee op kamer

7. Rookvrije kamers

8. Kwaliteitsbedden

9. Dagelijkse housekeeping

10. Soort matras (MS)

Hotels.com vroeg reizigers om 33 verschillende hotelvoorzieningen te rangschikken. Gratis WiFi, vorig jaar koploper, werd naar de derde plaats verwezen in de lijst met meest gewenste faciliteiten. Gratis ontbijt is nu de eerste keuze, gevolgd door de aanwezigheid van een restaurant. Verder bevat de top tien voorzieningen onder meer een parkeerplaats, rookvrije ruimtes en bij aankomst ontvangst met koffie en thee in de lobby. Onderaan de lijst zijn de hotelfaciliteiten terug te vinden die minder belangrijk worden gevonden, onder meer kindvriendelijke voorzieningen, faciliteiten voor huisdieren en kapsalons. Hoewel meer dan een derde deel van de ondervraagden bestond uit zakenreizigers, worden ook conferentiezalen en meeting rooms tot de minst belangrijke voorzieningen gerekend. In de kamer Gevraagd naar de belangrijkste faciliteiten op de hotelkamer, kiezen reizigers wel voor gratis WiFi, gevolgd door een badkamer met douche. Kinderopvang op de hotelkamer wordt het minst noodzakelijk gevonden. Top 10 belangrijkste voorzieningen in hotels 1. Gratis ontbijt 2. Restaurant 3. Internet/Gratis WiFi 4. Parkeerplaats 5. 24-uurs receptie 6. Rookvrij hotel 7. Zwembad 8. Bar 9. Airconditioning 10. Koffie/thee in lobby Top 10 belangrijkste voorzieningen op hotelkamers: 1. Internet/Gratis WiFi 2. Badkamer met douche 3. Omvang kamer 4. TV faciliteiten 5. Airconditioning 6. Koffie/thee op kamer 7. Rookvrije kamers 8. Kwaliteitsbedden 9. Dagelijkse housekeeping 10. Soort matras (MS)