Hotel vol verrassingen in Berlijn

Waar

Berlijn

Waarom

De hele zomer vinden er allerlei evenementen plaats in de open lucht. Zo is er in het weekend van 26 tot 28 juni het Bergmanstrassenfest met jazzmuziek, de Open Air Gallery op 5 juli waarbij honderden kunstenaars hun werk tonen op de Oberbaumbrücke en van 3 tot 5 juli vindt het Hafen Festival in de Kladowhaven plaats.

Hotel

Michelberger Hotel. Geen hotelsleutel, maar een exclusief ontworpen kredietkaart en geen gewone badjas, maar een Roodkapje-badgewaad, 24 uur per dag de film Big Lebowski op de tv in de gangen en geen normale shampoo, maar… Plan een overnachting in dit buitengewone hotel om alle geheimen en verrassingen te ontdekken.

Het is de creatie van Tom Michelberger die een hotel wilde maken als een soort thuis voor vrienden of families. Het hotel is daarom geen gestroomlijnd en keurig gestyled geheel, maar een beetje chaotisch dat je het gevoel geeft bij iemand thuis te komen. Niets is gewoon in het hotel en de inrichting tot in de kleinste details wordt bedacht en met de hand gemaakt in de eigen designstudio.

Hotel Michelberger is gevestigd in een voormalige fabriek in de wijk rond de Friedrichshain in het oosten van Berlijn, buiten het toeristische deel van de stad. Het hotel past immers ook veel beter in een wijk waar de Berlijners zelf graag komen. U hebt de keuze uit allerlei kamers: van Cosy, kleine eenpersoonskamers, tot een Big One met zes bedden en twee badkamers en van de Clever One met een eigen bibliotheek tot de Golden One, een kamer met veel decadente blingbling. Zelfs de website is al een bezienswaardigheid op zich.

Voor een kamer betaalt u vanaf 100 euro, exclusief ontbijt. U kunt het verse ontbijt met veel fruit en zelfgemaakte marmelades wel bijboeken. Dineren kan ook in het hotel.

Michelberger Hotel/Restaurant, Warschauer Strasse 39/40, 10243 Berlijn, +49-302977859-0

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content