Hotel Terminus aan station Oostende krijgt half miljoen euro subsidie

© Roysfoto, Wikicommons

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois maakt ruim een half miljoen euro vrij voor de restauratie van Hotel Terminus in Oostende.

Dat gebouw hangt aan het huidige NMBS-station. Het pand wordt klaargestoomd voor een tijdelijke invulling, waarna het definitief herbestemd wordt door de eigenaar.

De eigenaar wil het gebouw in stand houden door het wind- en waterdicht te restaureren, en kan daarvoor rekenen op een renovatiepremie van de Vlaamse overheid. De restauratie van de delen van het gebouw die in eigendom zijn van de NMBS is al in uitvoering. Er wordt gewerkt aan de gevel, de daken en het schrijnwerk zoals ramen en deuren.

Het gebouw springt in het oog voor iedereen die met trein aankomt in Oostende. Het werd opgetrokken in neoclassicistische stijl en in 1913 geopend. Hotel Terminus was een luxehotel annex restaurant dat tot de jaren zestig operationeel was, maar door de afname van het aantal vaarten niet meer rendabel bleek en werd gesloten. In 1983 werd het gebouw als monument beschermd. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content