Hoogste waterglijbaan ter wereld wordt na dodelijk ongeval afgebroken

© Reuters

De hoogste waterglijbaan ter wereld in de Amerikaanse staat Kansas wordt afgebroken na een ongeval waarbij een tienjarige jongen om het leven kwam.

De hoogste waterglijbaan ter wereld, in de Amerikaanse staat Kansas, wordt afgebroken. De leiding van het waterpretpark “Schlitterbahn” neemt die maatregel na de dood van een tienjarige jongen bijna vier maanden geleden op de glijbaan. Volgens onderzoekers werd de jongen onthoofd. Ooggetuigen zeggen dat de veiligheidsgordel van het bootje waarin hij zat, los kwam.

Dit is de enige juiste maatregel na de tragedie, aldus de leiding van het waterpretpark. Met de afbraak van de waterglijbaan zal begonnen worden zodra het onderzoek naar het ongeval afgesloten is en er een toelating is van het gerecht.

De ruim 51 meter hoge glijbaan, die de naam “Verr├╝ckt” draagt, is door het Guinness Recordboek erkend als de grootste waterglijbaan ter wereld. Bezoekers werden per drie vastgemaakt in een bootje dat steil naar beneden werd gelanceerd en daarbij een snelheid tot 100 kilometer per uur haalde. De glijbaan was met een net overspannen. Sinds het ongeval is de glijbaan gesloten.

Het tienjarige slachtoffer was de zoon van een Republikeinse volksvertegenwoordiger in het parlement van de staat Kansas. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content