Hoe komt u op Schiphol?

De vakantie begint al thuis met de reis naar de luchthaven. Schiphol is vanuit België met de eigen wagen, de trein of de bus eenvoudig te bereiken.

Het vliegveld ligt aan de zuidkant van Amsterdam zodat reizigers die vanuit België met de wagen komen de stad niet door hoeven rijden. Vanuit Brussel rijdt u er iets meer dan twee uur over, vanuit Antwerpen een uur en drie kwartier.

Een andere manier om naar Schiphol te reizen is met de bus die tien maal per dag tussen België en Schiphol op en neer rijdt. Maar de eenvoudigste manier om er te komen is met de trein. Het station ligt direct onder de luchthaven en op het perron staan bagagekarretjes klaar. Met de Thalys staat u vanuit Antwerpen in 56 minuten op Schiphol en vanuit Brussel-Zuid in & uur en 38 minuten. Ook de gewone intercity’s rijden naar Schiphol.

Parkeren

Over het parkeren van de auto op Schiphol hoeft u zich geen zorgen te maken: de parkeergarages worden voortdurend bewaakt. Er zijn allerlei mogelijkheden: kort of lang parkeren, wel of niet reserveer baar, op loopafstand van de terminals of iets verder (een shuttlebus brengt u dan naar de terminals) en met extra voorzieningen.

Zo kunt u kiezen voor Valet parking waarbij een medewerker van Schiphol uw wagen naar een beveiligde parkeergarage brengt en weer ophaalt wanneer u terugkomt van uw reis.

Nog comfortabeler is Excellence Parking: u parkeert uw wagen zelf, maar in een speciale direct naast de vertrekhal gelegen en afgesloten parkeergarage met extra brede parkeervlakken. Bent u te vroeg dan kunt u plaatsnemen in een exclusieve wachtruimte met onder andere gratis Wi-Fi, comfortabele stoelen, koffie en thee. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content