Er zijn geen universele regels voor wat wordt gezien als een eco-vriendelijke reis. Bovendien kan het moeilijk zijn om te bepalen of je hotel of reisagentschap milieuvriendelijk te werk gaat. Hou deze vragen in je achterhoofd tijdens het plannen van je vakantie en je bent al een stap dichter bij milieubewust reizen.

Zijn er bepaalde 'groene' labels?

De meeste eco-vriendelijke bedrijven, hotels of touroperators willen promoten dat ze aan het milieu denken en zullen dat doen aan de hand van een erkend label of geschreven statement, dat aanwezig is op hun website en in hun brochures. Als iets dergelijk niet aanwezig is, vraag dan gerust waarom.

Werken ze met lokale werknemers?

Een eco-vriendelijk bedrijf zal de lokale economie steunen. Vraag hoeveel percent van de werknemers lokaal is en of het bedrijf vaak samenwerkt met andere plaatselijke zaken.

Zie je bewijs?

Duidelijk recycleren en het gebruik van alternatieve energiebronnen zijn slechts enkele tekenen die een bewijs zijn van hun toewijding aan de bescherming van het milieu.

Houden ze rekening met de plaatselijke cultuur?

Een eco-vriendelijke touroperator zal de historische en culturele sites proberen te beschermen. Als de operator informatie aanbiedt over lokale gebruiken en focust op het beschermen van de natuurlijke habitat, dan zit je al op de goede weg.

Steunen ze bepaalde goede doelen?

Vraag of de operator of het hotel bepaalde lokale goede doelen steunt. Het engagement met de plaatselijke cultuur is een goede indicator voor de eco-vriendelijkheid van een bedrijf. (RDM)
Bron: Lonely Planet

Er zijn geen universele regels voor wat wordt gezien als een eco-vriendelijke reis. Bovendien kan het moeilijk zijn om te bepalen of je hotel of reisagentschap milieuvriendelijk te werk gaat. Hou deze vragen in je achterhoofd tijdens het plannen van je vakantie en je bent al een stap dichter bij milieubewust reizen. Zijn er bepaalde 'groene' labels? De meeste eco-vriendelijke bedrijven, hotels of touroperators willen promoten dat ze aan het milieu denken en zullen dat doen aan de hand van een erkend label of geschreven statement, dat aanwezig is op hun website en in hun brochures. Als iets dergelijk niet aanwezig is, vraag dan gerust waarom. Werken ze met lokale werknemers? Een eco-vriendelijk bedrijf zal de lokale economie steunen. Vraag hoeveel percent van de werknemers lokaal is en of het bedrijf vaak samenwerkt met andere plaatselijke zaken. Zie je bewijs? Duidelijk recycleren en het gebruik van alternatieve energiebronnen zijn slechts enkele tekenen die een bewijs zijn van hun toewijding aan de bescherming van het milieu. Houden ze rekening met de plaatselijke cultuur? Een eco-vriendelijke touroperator zal de historische en culturele sites proberen te beschermen. Als de operator informatie aanbiedt over lokale gebruiken en focust op het beschermen van de natuurlijke habitat, dan zit je al op de goede weg. Steunen ze bepaalde goede doelen? Vraag of de operator of het hotel bepaalde lokale goede doelen steunt. Het engagement met de plaatselijke cultuur is een goede indicator voor de eco-vriendelijkheid van een bedrijf. (RDM) Bron: Lonely Planet