De Hanzestad Hamburg telt maar liefst veertien kerstmarkten. Alleen al in de binnenstad zijn er negen en allemaal hebben ze hun eigen charme.

Op de Reeperbahn, het roemruchte red light district van de stad, krijgt zelfs kerstmis een sexy tintje. Santa Pauli heet de kerstmarkt, waar 18-plussers, tot in de kleine uurtjes worden getrakteerd op stripteaseshows, erotische lezingen en andere frivole kerstgeneugten.

Een stuk traditioneler gaat het er aan toe op de Rathausmarkt. Tegen het prachtige decor van het historische raadhuis waaien de geuren van gepofte kastanjes en kaneelkoekjes de bezoekers tegemoet. Bijzondere attracties zijn het Weense koffiehuis in jugendstil en de prachtige ouderwetse draaimolen.

Moderne kerstflair is te vinden op de Jungfernstieg. De witte tenten pal aan het water vormen een harmonieus geheel met de spannende architectuur van de havenstad. Deze kerstmarkt pakt zelfs oudejaarsavond nog mee.

Ook veel andere kerstmarkten blijven tijdens en na de kerstdagen open, de kraampjes voor het Raadhuis, rond de St. Petri kerk en in de Spitalermarkt zijn allemaal tot 30 december te bezoeken.

De Hanzestad Hamburg telt maar liefst veertien kerstmarkten. Alleen al in de binnenstad zijn er negen en allemaal hebben ze hun eigen charme. Op de Reeperbahn, het roemruchte red light district van de stad, krijgt zelfs kerstmis een sexy tintje. Santa Pauli heet de kerstmarkt, waar 18-plussers, tot in de kleine uurtjes worden getrakteerd op stripteaseshows, erotische lezingen en andere frivole kerstgeneugten. Een stuk traditioneler gaat het er aan toe op de Rathausmarkt. Tegen het prachtige decor van het historische raadhuis waaien de geuren van gepofte kastanjes en kaneelkoekjes de bezoekers tegemoet. Bijzondere attracties zijn het Weense koffiehuis in jugendstil en de prachtige ouderwetse draaimolen. Moderne kerstflair is te vinden op de Jungfernstieg. De witte tenten pal aan het water vormen een harmonieus geheel met de spannende architectuur van de havenstad. Deze kerstmarkt pakt zelfs oudejaarsavond nog mee. Ook veel andere kerstmarkten blijven tijdens en na de kerstdagen open, de kraampjes voor het Raadhuis, rond de St. Petri kerk en in de Spitalermarkt zijn allemaal tot 30 december te bezoeken.