High Line Park in New York is helemaal af

© iStockphoto

Het eerste stuk van het High Line Park werd pas in 2009 aangelegd, maar is al bijna niet meer weg te denken uit New York. Nu is met de opening van het derde en laatste deel het park helemaal af.

Het High Line Park werd aangelegd op een niet meer gebruikt spoortraject, op 9 m boven de grond. Het park is nu 2,5 km lang en loopt als een groene ader door New York.

Het biedt een prachtig uitzicht op de Hudson, het Empire State Building en het Vrijheidsbeeld. Tussen de bomen, planten en grassen werden overal kunstwerken geplaatst en bankjes om rustig van het uitzicht te genieten.

Ook wordt er van alles georganiseerd : van sterrenkijkavonden tot tekencursussen en van dansevenementen tot cursussen over de natuur. Sinds de opening in 2009 trok het park al meer dan 20 miljoen toeristen.

Het park is ondertussen zo belangrijk voor de stad dat men, volgens senator Charles Schumer, niet meer zegt : “Wanneer je naar New York gaat moet je het Empire State Building zien, maar wanneer je naar New York gaat moet je door het High Line Park lopen.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content