Hier kan je nu al skiën

© Pitztaler Gletscherbahn

Het is nog even wachten op de start van het wintersportseizoen. Voor degenen die niet langer willen wachten: een overzicht van Europese wintersportgebieden waar nu al geskied kan worden.

Nog even wachten en het skiseizoen barst weer in alle hevigheid los. Maar er zijn skigebieden die niet wachten tot december en hun liften al geopend hebben. Door de aanwezigheid van een gletsjer kan er op verschillende plekken in de herfst al geskied worden. Wanneer de liften beginnen met draaien verschilt per jaar in verband met de hoeveelheid verse sneeuw. Snowplaza maakte een overzicht van de skigebieden waar je deze herfst al op de ski’s kan staan.

Geopende skigebieden tijdens de herfst

Tijdens de herfst zijn er ongeveer 20 gletsjerskigebieden geopend. De Hintertuxer Gletsjer en Mölltaler Gletsjer in Oostenrijk en Zermatt en Saas-Fee in Zwitserland zijn al geruime tijd geopend. Hier hebben wintersporters de beschikking over ongeveer 20 kilometer aan pistes.

De liften op de Pitztaler Gletscher in Oostenrijk zijn onlangs weer gaan draaien. Deze week staat de seizoensstart op de Schnalstaler en Stubaier Gletscher in Oostenrijk gepland. De sneeuwhoogte bij de bergstations liggen tussen de 60 en 130 centimeter. De sneeuwkwaliteit is volgens de liftmaatschappijen ruim in orde.

Een actueel overzicht vindt u op de website van Snowplaza.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content