Hier drink je het goedkoopste glaasje wijn

© iStockphoto

De prijzen van een glas wijn variëren sterk van land tot land. Op welke plaatsen betaal je het minste voor een glaasje rode wijn?

In de Club Sandwich Index onthult Hotels.com jaarlijks de prijzen van maaltijden en dranken in hotels wereldwijd. Dit keer werd ook gekeken naar de prijs van een glas rode huiswijn en wat blijkt? In Madrid betaal je het minste, Nederland is goed voor een tweede plaats.

Met een gemiddelde prijs van 4,14 euro betaal je in een hotel in Madrid het minste voor een glas rode wijn. Op de tweede plaats staat Amsterdam, waar je een glas rode huiswijn voor 5,42 euro kan drinken. Op de derde plaats staat het zonnige Bogotá in Colombia waar je 5,71 euro neertelt voor een glaasje rood.

De top 3 wijn producerende landen bestaat uit Frankrijk, Italië en Spanje. Opvallend genoeg staat van deze wijnlanden alleen Spanje in de top 10. In Parijs (11,68 euro) en Rome (8,16 euro) is een hotelgast heel wat meer kwijt voor een rode vino.

De duurste huiswijn wordt geschonken in Singapore, waar maar liefst 12,74 euro per glas dient te worden afgerekend. Dat is meer dan drie zoveel als in Madrid.

Frappant: voor het bedrag van een glas rode huiswijn in Singapore kun je op 19 andere bestemmingen, waaronder New York, Sydney en Berlijn, een hele club sandwich krijgen.

De 10 plaatsen met de goedkoopste rode huiswijn in hotels

1. Madrid, Spanje (4,14 euro)

2. Amsterdam, Nederland (5,42 euro)

3. Bogotá, Colombia (5,71 euro)

4. Mexico City, Mexico (5,97 euro)

5. Berlijn, Duitsland (6,03 euro)

6. Buenos Aires, Argentinië (6,31 euro)

7. Dublin, Ierland (6,62 euro)

8. Sydney, Australië (6,87 euro)

9. Helsinki, Finland (7,49 euro)

10. Rio de Janeiro, Brazilië (7,90 euro) (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content