Het vakantieoptrekje van Michelle Obama

De vrouw van president Barack Obama kwam woensdag met haar dochter Sasha aan in Málaga en zette koers richting een luxehotel. De Amerikaanse president moest ondertussen in zijn woonplaats Chicago zijn 49ste verjaardag vieren zonder zijn gezin. De tweede dochter Malia verblijft momenteel in een zomerkamp.

Michelle Obama en de negenjarige Sasha verblijven in het dorpje Benahavís in één van de meest luxueuze hotels in Spanje. Het vijfsterrenhotel “Villa Padierna” beschikt onder meer over drie golfbanen. Het ligt tussen de badplaatsen Marbella en Estepona. De instanties hebben voor het bezoek van de First Lady speciaal de toegangswegen naar het complex geasfalteerd en nieuwe verlichting laten aanbrengen.

De Costa del Sol aan de Spaanse zonnekust deed haar naam echter geen eer aan. Bij aankomst van de Amerikaanse gasten was de hemel bewolkt. De Obamas hebben in het hotel 60 van de 129 kamers gereserveerd.

Veiligheidstroepen worden in hotels in de omgeving ondergebracht. De First Lady verblijft tot en met zondag in Spanje zal nog Koning Juan Carlos en koningin Sofia ontmoeten in het Marivent-Palace op het eiland Mallorca.

De toeristische sector aan de Costa del Sol ziet in het bezoek een kans om haar imago te verbeteren. Het toeristische gebied werd in de afgelopen jaren voornamelijk ontsierd met corruptieschandalen die grote krantenkoppen tot gevolg hadden. “Dit is een geschenk voor de Costa del Sol en voor de volledige Andalusische regio“, aldus de eigenaar van het hotelcomplex, Ricardo Arranz.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content