Vier reusachtige ijsblokken vormen slechts één van de attracties tijdens de tour van Umea, de Zweedse stad die in 2014 de culturele hoofdstad van Europa is, langs zeven Europese steden.

Gewapend met al het goede van Umea en Noord- Zweden biedt de expositie voorbijgangers een voorproefje van het prachtige Noord-Zweedse landschap en de natuur, het contrast tussen de Noord-Zweedse zomer en winter en daarnaast de acht Sami-seizoenen. De midzomerviering, het noorderlicht en de Zweedse levensstijl delen de ruimte met muziek en een eigentijds interieur van ontwikkelingsproject Designlabland.

Sami, noordelicht en hotel van ijs

"Steeds meer Europeanen bezoeken Zweden, maar er komen slechts weinig mensen naar Umea en ervaren de ongelooflijke natuur en cultuur die worden aangetroffen in Noord-Zweden. Umea nodigt bij deze mensen uit heel Europa uit, om het noorderlicht, de unieke Sami-cultuur en het kristalheldere ijs, dat elk jaar wordt gebruikt om het wereldberoemde Icehotel te bouwen, te komen ervaren. Bezoekers kunnen zien hoe geschoolde kunstenaars ijssculpturen tot leven brengen," zegt Pauline van den Brandhof van VisitSweden.

Tijdens de expositie zullen Zweedse muziek, film en kunst te horen en te zien zijn en daarnaast is er een overzicht te zien van de kunstbijdragen van de halve finalisten die mee hebben gedaan aan de creatieve wedstrijd Artist's Caught by Umea. 's Avonds schijnt het spectaculaire noorderlicht over de steden.

De Artist's Caught by Umea-tour begint op 5 september in Kopenhagen en brengt dan een bezoek aan zes andere Europese steden: Warschau, Londen, Amsterdam (26 t/m 28 september), Parijs, Barcelona en Hamburg. (MS)

Vier reusachtige ijsblokken vormen slechts één van de attracties tijdens de tour van Umea, de Zweedse stad die in 2014 de culturele hoofdstad van Europa is, langs zeven Europese steden. Gewapend met al het goede van Umea en Noord- Zweden biedt de expositie voorbijgangers een voorproefje van het prachtige Noord-Zweedse landschap en de natuur, het contrast tussen de Noord-Zweedse zomer en winter en daarnaast de acht Sami-seizoenen. De midzomerviering, het noorderlicht en de Zweedse levensstijl delen de ruimte met muziek en een eigentijds interieur van ontwikkelingsproject Designlabland.Sami, noordelicht en hotel van ijs "Steeds meer Europeanen bezoeken Zweden, maar er komen slechts weinig mensen naar Umea en ervaren de ongelooflijke natuur en cultuur die worden aangetroffen in Noord-Zweden. Umea nodigt bij deze mensen uit heel Europa uit, om het noorderlicht, de unieke Sami-cultuur en het kristalheldere ijs, dat elk jaar wordt gebruikt om het wereldberoemde Icehotel te bouwen, te komen ervaren. Bezoekers kunnen zien hoe geschoolde kunstenaars ijssculpturen tot leven brengen," zegt Pauline van den Brandhof van VisitSweden. Tijdens de expositie zullen Zweedse muziek, film en kunst te horen en te zien zijn en daarnaast is er een overzicht te zien van de kunstbijdragen van de halve finalisten die mee hebben gedaan aan de creatieve wedstrijd Artist's Caught by Umea. 's Avonds schijnt het spectaculaire noorderlicht over de steden. De Artist's Caught by Umea-tour begint op 5 september in Kopenhagen en brengt dan een bezoek aan zes andere Europese steden: Warschau, Londen, Amsterdam (26 t/m 28 september), Parijs, Barcelona en Hamburg. (MS)