De Kroatische eilanden zijn een geliefde bestemming vanwege hun bekende karakteristieken. Maar wist je dat er op veel van deze eilanden spectaculaire grotten te vinden zijn? Veel hiervan zijn goed per boot te bereiken, maar bij sommige kun je alleen zwemmend komen. Wij lichten een aantal van deze verborgen schatten voor je uit.

Fietsen is hip. Meer en meer toeristen kiezen de fiets om tijdens hun vakantie de omgeving te verkennen. Ook in Kroatië zijn er tal van prachtige voorbereide routes om de streek te doorkruisen op twee wielen. De wijnstreek in Istrië is een prachtig vertrekpunt. Wij stippelden een vierdaagse route van Umag tot Rovinj uit.

Kroatië is een paradijs van sublieme stranden en authentieke steden, maar ook voor wie het vasteland laat voor wat het is en liever de zee op trekt met de zeilboot, is het de hemel op aarde. Vaar zelf of samen met ervaren zeilorganisaties langs de Kroatische kust en ontdek de mooiste baaien van de Adriatische zee.

Het Kroatische eiland Hvar is er eentje met veel facetten. Terwijl het enerzijds een paradijs is van jachthavens, feestjes en wijnbars, vind je er aan de andere kant rust in pittoreske, charmante stadjes en word je er ondergedompeld in de ongerepte natuur, van lavendelweides en kalstenen heuvels tot uitgestrekte wijngaarden.