Het Museum aan de Stroom (MAS) heeft op de uitreiking van de British Guild of Travel Writers de tweede plaats behaald in de categorie "European Tourism Project".

De awards worden georganiseerd door een groep journalisten die steeds op zoek gaat naar "uitmuntende en innovatieve projecten" in de toeristische sector wereldwijd. De bekroning voor het MAS is de volgende in een steeds aangroeiende lijst internationale

erkenningen voor het museum.

Het MAS werd vorig jaar al gebombardeerd tot een van de tien "mooiste musea ter wereld" bij de USA Travel and Leisure Design Awards. Bij de BBC World Travel Awards kwam het zelfs bij de eerste vijf te staan.

Ditmaal moest het museum op het Antwerpse Eilandje, dat in mei 2011 de deuren opende en tijdens het eerste jaar bijna een miljoen bezoekers lokte, enkel de duimen leggen voor een fietsroute in de vallei van de Loire (Frankrijk).

De derde plaats was eveneens voor een Franse trekpleister: het vernieuwde Toulouse-Lautrec museum in Albi. (Belga/MS)

Het Museum aan de Stroom (MAS) heeft op de uitreiking van de British Guild of Travel Writers de tweede plaats behaald in de categorie "European Tourism Project". De awards worden georganiseerd door een groep journalisten die steeds op zoek gaat naar "uitmuntende en innovatieve projecten" in de toeristische sector wereldwijd. De bekroning voor het MAS is de volgende in een steeds aangroeiende lijst internationale erkenningen voor het museum. Het MAS werd vorig jaar al gebombardeerd tot een van de tien "mooiste musea ter wereld" bij de USA Travel and Leisure Design Awards. Bij de BBC World Travel Awards kwam het zelfs bij de eerste vijf te staan. Ditmaal moest het museum op het Antwerpse Eilandje, dat in mei 2011 de deuren opende en tijdens het eerste jaar bijna een miljoen bezoekers lokte, enkel de duimen leggen voor een fietsroute in de vallei van de Loire (Frankrijk). De derde plaats was eveneens voor een Franse trekpleister: het vernieuwde Toulouse-Lautrec museum in Albi. (Belga/MS)