Het groenste hotel ter wereld ligt in Kopenhagen

Het nieuwe Crowne Plaza Copenhagen Towers heeft de titel ‘The World Greenest Hotel’ ontvangen.

Het nieuwe Crowne Plaza Copenhagen Towers heeft de titel ‘The World Greenest Hotel’ ontvangen.

Het hotel kreeg de prijs van de internationale toeristische organisatie Skål International op een bijeenkomst in de Australische hoofdstad Sydney.

Het Deense viersterrenhotel dat in het nieuwe stadsdeel Ørestad van Kopenhagen ligt (tussen de oude binnenstad en de internationale luchthaven), beschikt onder meer over een buitengevel waarop op een oppervlakte van 2.500 vierkante meter zonnecollectoren zijn geplaatst. Deze zorgen jaarlijks voor 170.000 kilowattuur aan elektrische stroom voor de 366 kamers van het hotel.

Voor de koeling en verwarming maakt het nieuwe hotel gebruik van grondwater. De tv-toestellen en lampen op alle kamers zijn energiebesparend en de flessen waarin de shampoo zit, de tandenborstels en de kamerjassen die worden aangeboden zijn vervaardigd van biologisch afbreekbaar materiaal.

Het hotel-restaurant maakt vooral gebruik van lokale grondstoffen. Voedsel dat eventueel overblijft wordt gebruikt voor het maken van biogas of mest. Door alle maatregelen is het energieverbruik van het hotel maar 53 procent van wat een conventioneel bedrijf nodig zou hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content