Het Elfenhuys: Tomorrowland in Turnhout

© Het Elfenhuys

In Turnhout zal je binnenkort een sprookje kunnen beleven. In augustus opent ‘Het Elfenhuys’: een feeërieke bed and breakfast in het Vennengebied. ‘De decorateurs van Tomorrowland helpen ons met de inrichting’, vertelt eigenares Suzy Loreti.

Suzy Loreti bouwt samen met haar echtgenoot en vier kinderen aan een sprookjesachtige B&B. Maar ook een kunstatelier en een winkel zullen in de feeërieke sfeer gehuld worden. ‘Het draait allemaal om de beleving. Ik heb er jaren naar uitgekeken om dit te kunnen bouwen’, zegt Loreti.

Decorbouwers van Tomorrowland

Alles zal dus tot in de kleinste details in de elfenwereld worden ondergedompeld. ‘De bed and breakfast zal bij het binnenkomen op een toverbos lijken, met een knipoog naar ‘Alice in wonderland’. Maar verwacht geen Disneytaferelen. Alles krijgt een realistisch uitzicht. Metershoge paddenstoelen zijn gedetailleerd tot in de sporen. In de tuin zullen bezoekers ook kunnen genieten van een organisch zwembad en gezellige verlichting’, legt Loreti uit.

‘Ons huis ligt in het Vennengebied waar vooral alleenstaande woningen staan. Die afzondering en de natuurlijke omgeving zorgen dat het plaatje voor ‘Het Elfenhuys‘ volledig klopt. Behalve op de details, focussen we ook op het materiaalgebruik. Zowat alles is ambachtelijk gemaakt. Van de vloertegels tot de telkens unieke ramen’, aldus Loreti.

‘We hebben al een aantal reizigers aan de deur gehad, die vragen of zie hier kunnen verblijven. Mensen zijn nieuwsgierig naar de woning, maar het project zit nog in het beginstadium. We ontvangen pas bezoekers als alles perfect in orde is’, vertelt Loreti. ‘De plannen met de decorbouwers van Phixion liggen net vast. Zij verzorgen ook het decor van Tomorrowland, dat is niet niks.’

‘Ugly Belgian Houses kwetst’

En daar was Hannes Coudenys van de blog Ugly Belgian Houses blijkbaar wat voorbarig. Op zijn zoektocht naar ‘lelijke’ huizen in het land, had hij een foto genomen van het elfenproject en die ongevraagd op zijn website geplaatst.

Loreti: ‘Meningen verschillen natuurlijk. Niet iedereen vindt hetzelfde mooi of lelijk. Maar het stoort me echt dat hij niet eerst even is binnengesprongen, zijn project niet heeft uitgelegd en onze toestemming dus ook niet heeft gevraagd. Hij had geen idee van onze plannen. En plots krijg ik te zien dat mijn bed and breakfast, waar ik zo hard aan werk, op het internet circuleert als zijnde lelijk. Veel mensen werken jaren aan hun woningen. Als je dan zoiets ziet, komt dat heel hard aan.’

De opening van ‘Het Elfenhuys‘ is gepland voor augustus, reserveren kan al vanaf juli. (WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content