Wat zou je meenemen naar een verlaten eiland? Als je een vakantie boekt bij Visiwa (Swahili voor eiland), wordt het tijd om je dat af te vragen.

Het bedrijf van Arno Nurski is gespecialiseerd in de verhuur van eilandjes. Nurski: "We hebben er zo'n 25 in ons bestand, allemaal in Europa. Van een kleintje in Kroatië, waar 4 personen kunnen logeren, tot Osea Island op een uur van Londen waar 130 mensen terechtkunnen. Van een vrij spartaans vakantiehuisje, tot een luxueuze villa. Een eiland in Bretagne is twee keer per dag met de auto bereikbaar, in Noorwegen hebben we er een waar je met de helikopter wordt gedropt."

Zo'n eigen koninkrijkje spreekt tot de verbeelding, en volgens Nurski is het vooral de perfecte antistressvakantie. "Wat het meest bijblijft, is hoe de tijd van je afvalt. Letterlijk. Ik had veel boeken meegenomen en heb er niet één gelezen. Je wandelt, gaat op verkenning, zwemt en vist, en uiteindelijk kijk je gewoon naar de zonsondergang."

En met dat heel-alleengevoel valt het ook wel mee. Meestal is er internet.

Wat zou je meenemen naar een verlaten eiland? Als je een vakantie boekt bij Visiwa (Swahili voor eiland), wordt het tijd om je dat af te vragen. Het bedrijf van Arno Nurski is gespecialiseerd in de verhuur van eilandjes. Nurski: "We hebben er zo'n 25 in ons bestand, allemaal in Europa. Van een kleintje in Kroatië, waar 4 personen kunnen logeren, tot Osea Island op een uur van Londen waar 130 mensen terechtkunnen. Van een vrij spartaans vakantiehuisje, tot een luxueuze villa. Een eiland in Bretagne is twee keer per dag met de auto bereikbaar, in Noorwegen hebben we er een waar je met de helikopter wordt gedropt." Zo'n eigen koninkrijkje spreekt tot de verbeelding, en volgens Nurski is het vooral de perfecte antistressvakantie. "Wat het meest bijblijft, is hoe de tijd van je afvalt. Letterlijk. Ik had veel boeken meegenomen en heb er niet één gelezen. Je wandelt, gaat op verkenning, zwemt en vist, en uiteindelijk kijk je gewoon naar de zonsondergang." En met dat heel-alleengevoel valt het ook wel mee. Meestal is er internet.