Het Colosseum zoekt donoren

Het Colosseum in Rome is hard toe aan renovatie. Daarom wordt een oproep gelanceerd om geld te doneren voor een opknapbeurt.

Het Colosseum in Rome is hard toe aan renovatie. Daarom wordt een oproep gelanceerd om geld te doneren voor een opknapbeurt.

Om het Colosseum in Rome opnieuw in zijn monumentale eer te herstellen, wordt begin augustus een oproep gelanceerd om 25 miljoen euro bij elkaar te krijgen. Dat hebben de Italiaanse minister van Cultuur, Sandro Bondi, en de burgemeester van Rome, Gianni

Alemanno, aangekondigd.

“We staan voor een zeer grote uitdaging die tot voorbeeld zal strekken op nationaal en internationaal niveau voor het bundelen van private en publieke krachten”, zei Alemanno. Hij verwees naar de opknapbeurt van Michelangelo’s fresco’s in de Sixtijnse kapel dankzij een soortgelijke sponsoring.

Op 4 augustus zal een oproep voor giften gepubliceerd worden in het Italiaanse staatsblad en op een website. Wie geld wil storten, heeft tot 15

september de tijd.

In ruil kunnen de sponsors via het Colosseum reclame maken. Die reclame is echter beperkt: zo zal op de stellingen geen logo te zien zijn van het sponsorende bedrijf. De publiciteit moet overigens passen binnen “het belang en de uiterlijke waardigheid van het Colosseum”,

luidt het.

Vanaf oktober starten de renovatiewerken en de restaurateurs zullen zo’n twee jaar zoet zijn. Volgens Bondi is “het vinden van een sponsor noodzakelijk gezien de moeilijke financiële context”.

Aangetast door het slechte weer en zwartgeblakerd door het autoverkeer is het Colosseum, ooit het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk, momenteel toe aan renovatie. Tijdens de werken blijft de toeristische trekpleister toegankelijk voor toeristen. Nadien zullen nieuwe delen van het Colosseum, waaronder de kelders waar wilde dieren en gladiatoren hun beurt afwachtten, opengesteld worden.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content