Het Colosseum in Rome verliest brokstukken

© Reuters

Toeristen zullen het Colosseum in Rome niet meer van dichtbij kunnen bewonderen omdat het risico bestaat dat er brokstukken naar beneden vallen.

Dat melden de Italiaanse media. Rond het antieke monument wordt een veiligheidszone van 6 tot 15 meter afgezet.

“De maatregel is noodzakelijk omdat we het risico niet willen lopen dat er brokstukken terecht komen op de toeristen. Net als alle andere antieke monumenten, is ook het Colosseum fragiel”, aldus de opzichter van de Romeinse monumenten aan de krant La Repubblica.

Eind juli werd aangekondigd dat het monument gerestaureerd zal worden. De restauratiewerken, die in totaal 25 miljoen euro zullen kosten, beginnen normaal gezien in december en eindigen in 2015. Het monument blijft tijdens de restauratiewerken wel toegankelijk voor toeristen.

De Romeinse autoriteiten willen bovendien een ministerieel besluit opstellen om op te treden tegen illegale straatverkopers die in de buurt van het monument opereren. In het verleden probeerden de autoriteiten al zonder succes de strijd aan te gaan tegen de valse gladiatoren die tegen betaling met toeristen op de foto gaan.

Het Colosseum werd gebouwd in de eerste eeuw na Christus en diende voor gladiatorengevechten en publieke executies. Het is het populairste monument in Italië. Vorig jaar werd het monument bezocht door zo’n 5 miljoen mensen. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content