Het concept van 'glamourous camping' is de afgelopen jaren een gigantische trend geworden. In België schoten er dan ook verschillende glampings als paddenstoelen uit de grond, met elk hun eigen karakter en beleving.

Van het Begijnhof in Brugge tot de Menenpoort in Ieper en van Kasteel Beloeil tot het Hellend vlak van Ronquières: in België struikel je bijna over de interessante historische sites. Een rondleiding langs 110 van die unieke plaatsen in eigen land.

Zin in een cultureel geïnspireerde citytrip in eigen land en tóch het gevoel te hebben dat je er even helemaal tussenuit bent? Aan die eisenlijst komen Charleroi, Luik, Namen en Bergen met gemak tegemoet.

Waar kan je goed shoppen, eten en ontspannen in pakweg Mechelen, Antwerpen of Hamont-Achel? We bezochten de grootste én de kleinste Belgische steden. Hier lees je onze aanraders.

Nu de winkels eindelijk weer open zijn kiezen veel mensen weer voor een fysiek shoppinguitje. In dit overzicht bundelen we onze favoriete shoppingspots, netjes gerangschikt per stad.

Kraaknette kamers, frisse lakens en een kant- en-klaar ontbijt: aankomen in een hotelkamer roept een instant vakantiegevoel op. Een lijst met de leukste logies in eigen land.