Het beste hotel in Duitsland ligt in Dresden

Het hotel daarnaast werd tweede in de categorie ‘romantische hotellocatie’. Het nieuwe 5-sterren Swissôtel Dresden opende in april 2012 en ligt midden in de historische Altstadt; tussen het Residentieslot en de Frauenkirche.

Het hotelaanbod in Dresden is de laatste jaren stevig uitgebreid om in te spelen op de sterke groei van het aantal overnachtingen. Het hotelaanbod in de stad is ruim en het Swissôtel past in een romantisch getinte citytrip in Dresden.

Florence aan de Elbe

Vanwege haar vele mooie barokke bouwwerken wordt Dresden ook wel ‘Florence aan de Elbe’ genoemd. De stad heeft het laatste decennium een ware metamorfose doorgemaakt.

Beroemde bouwwerken als de Frauenkirche, Semperopera, Residentieslot of het Zwinger paleis stralen weer in volle glorie en staan open voor het publiek.

Hip en trendy

Het stadsdeel Dresden Neustadt, aan de overzijde van de Elbe, is jong en levendig: trendy winkels, gezellige cafés en swingende clubs.

De vele musea, theaters en andere bezienswaardigheden maken Dresden tot een aantrekkelijke bestemming voor een complete citytrip. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content