Het Bardomuseum in Tunis is een toeristische topattractie in Afrika

Het Bardomuseum heeft wereldfaam en behoort tot de meest bezochte plaatsen van het land, schrijft de krant Le Monde op haar website.

Het gebouw, dat aan het parlement grenst, herbergt een uitzonderlijke collectie mozaïeken, vooral Romeinse. Een van de topwerken is “de Triomf van Neptunus”, een mozaïek van 13 op 8 meter uit de 2de eeuw. Het museum, dat de geschiedenis van Tunesië weergeeft, heeft ook talrijke archeologische stukken uit de prehistorie en de Fenicische, Punische, Numidische, Romeinse, christelijke en Arabisch-islamitische periodes, aldus nog de Franse krant.

Het Bardomuseum bezit naast het Egyptische museum in Caïro de grootste archeologische verzameling van Noord-Afrika, preciseert het Duitse persbureau dpa. Het museum ligt op enkele kilometers van het centrum. De verzameling Romeinse mozaïeken is wereldwijd de belangrijkste. De werken zijn in de vertrekken van het vroegere paleis van de ‘bei’ (heerser) van Tunis ondergebracht. Het museum werd in 1888 onder de naam Alaouimuseum geopend, zeven jaar na het begin van het Franse protectoraat. Na de onafhankelijkheid in 1956 veranderde het van naam.

Het museum krijgt elk jaar honderdduizenden bezoekers over de vloer. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content