Met een tentoonstelling van een leerling van Henry Van de Velde start in de Duitse deelstaat Thüringen het herdenkingsjaar voor de Belgische kunstschilder, architect en ontwerper.

In het Kunsthaus in de stad Apolda opent een retrospectieve van Max Ackermann (1887-1975), die in zijn jonge jaren bij Van de Velde lessen volgde.

Bij de tentoonstelling zijn 150 schilderijen, tekeningen en pasteltekeningen van Ackermanns te zien. Een groot deel ervan werd onlangs nog ontdekt, aldus de kunstvereniging Apolda Avantgarde.

Het themajaar in de deelstaten Thüringen en Saksen is gewijd aan de 150e verjaardag van Van de Velde (1863-1957). Op het programma staan tentoonstellingen, rondleidingen en andere evenementen in de Duitse steden Weimar, Jena, Apolda, Erfurt, Chemnitz, Gera en Bürgel. (Belga/MS)

Met een tentoonstelling van een leerling van Henry Van de Velde start in de Duitse deelstaat Thüringen het herdenkingsjaar voor de Belgische kunstschilder, architect en ontwerper. In het Kunsthaus in de stad Apolda opent een retrospectieve van Max Ackermann (1887-1975), die in zijn jonge jaren bij Van de Velde lessen volgde. Bij de tentoonstelling zijn 150 schilderijen, tekeningen en pasteltekeningen van Ackermanns te zien. Een groot deel ervan werd onlangs nog ontdekt, aldus de kunstvereniging Apolda Avantgarde. Het themajaar in de deelstaten Thüringen en Saksen is gewijd aan de 150e verjaardag van Van de Velde (1863-1957). Op het programma staan tentoonstellingen, rondleidingen en andere evenementen in de Duitse steden Weimar, Jena, Apolda, Erfurt, Chemnitz, Gera en Bürgel. (Belga/MS)