Helft Vlamingen gaat deze zomer nog met vakantie

. © Getty Images

De helft (49 procent) van de Vlamingen gaat deze zomer nog met vakantie, van wie een op de drie in augustus. Zowat 39 procent van de Vlamingen is deze zomer al met vakantie geweest. Dat blijkt uit een online bevraging van mobiliteitsclub VAB bij 5.200 Vlamingen.

Vooral gezinnen met kinderen jonger dan 18 jaar zijn al met vakantie geweest: 45 procent ging al met vakantie, en 45 procent gaat nog. Uit de bevraging komt ook naar voor dat acht op de tien Vlamingen de coronapas een goed idee vinden, maar dat ze van mening zijn dat dit Europees geregeld zou moeten worden. Zowat 74 procent van de bevraagden geeft aan zich veiliger te voelen door de verplichting van de coronapas voor activiteiten zoals restaurantbezoeken.

De nieuwe coronamaatregelen in Frankrijk en Italië doen een op de drie niet volledig gevaccineerde Vlamingen met vakantieplannen, die plannen wijzigen. Zowat 7 procent geeft aan de vakantie te verplaatsen naar een latere datum, 9 procent annuleert de vakantie en 7 procent kiest een andere bestemming.

Daarnaast geven de bevraagden aan hun activiteiten op vakantie aan te passen: de helft van de niet gevaccineerden zegt minder op café en restaurant te zullen gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content