De commissie, die bestaat uit leden van alle fracties uit het House of Commons, concludeert dat de belangrijkste luchthaven van het land "al 10 jaar te weinig capaciteit heeft en niet meer verder kan groeien". Een derde baan zou nodig zijn, maar een extra vierde baan zou niet worden uitgesloten.

De bouw van een nieuwe luchthaven ten oosten van de Britse hoofdstad, zoals bepleit door de Londense burgemeester Boris Johnson, zou commercieel niet levensvatbaar zijn zonder "significante" belastinggelden, en moet daarom worden afgewezen, aldus de commissie. De commissie, die is ingesteld door premier David Cameron, maakt een beoordeling van de huidige Britse luchthavencapaciteit. Een beslissing om Heathrow uit te breiden, is daarmee uitgesteld tot na de verkiezingen van 2015. De commissie komt later dit jaar met een tussentijds verslag.

Cameron's Conservatieve Partij maakte van een blokkering van verdere uitbreiding van Heathrow een belangrijke belofte in de verkiezingscampagne van 2010 in een poging stemmen te winnen in het westen van Londen, onder de Heathrow-aanvliegroute. Het programma beloofde Heathrow "beter, maar niet groter" te maken, te stoppen met de aanleg van een derde landingsbaan en in plaats daarvan de luchthaven aan te sluiten op het voorgestelde hogesnelheids spoorwegnet van Groot-Brittannië. (Belga/KS)

De commissie, die bestaat uit leden van alle fracties uit het House of Commons, concludeert dat de belangrijkste luchthaven van het land "al 10 jaar te weinig capaciteit heeft en niet meer verder kan groeien". Een derde baan zou nodig zijn, maar een extra vierde baan zou niet worden uitgesloten. De bouw van een nieuwe luchthaven ten oosten van de Britse hoofdstad, zoals bepleit door de Londense burgemeester Boris Johnson, zou commercieel niet levensvatbaar zijn zonder "significante" belastinggelden, en moet daarom worden afgewezen, aldus de commissie. De commissie, die is ingesteld door premier David Cameron, maakt een beoordeling van de huidige Britse luchthavencapaciteit. Een beslissing om Heathrow uit te breiden, is daarmee uitgesteld tot na de verkiezingen van 2015. De commissie komt later dit jaar met een tussentijds verslag. Cameron's Conservatieve Partij maakte van een blokkering van verdere uitbreiding van Heathrow een belangrijke belofte in de verkiezingscampagne van 2010 in een poging stemmen te winnen in het westen van Londen, onder de Heathrow-aanvliegroute. Het programma beloofde Heathrow "beter, maar niet groter" te maken, te stoppen met de aanleg van een derde landingsbaan en in plaats daarvan de luchthaven aan te sluiten op het voorgestelde hogesnelheids spoorwegnet van Groot-Brittannië. (Belga/KS)