Havenlichtjes in Hamburg

Waar: Hamburg, Duitsland.

Waarom: De Havenfeesten (Hafengeburtstag) van vrijdag 9 tot en met zondag 11 mei. Het grootste havenfeest ter wereld, met onder andere een spectaculaire botenparade, vuurwerk, een ballet van sleepboten, livemuziek, voorstellingen, eten en drank.

Hotel: Cap San Diego, een 160 meter lang zeewaardig schip.

De haven vormt al 825 jaar lang het hart van Hamburg. De stad dankt er de bijnaam Poort naar de Wereld aan. En waar kan je het gevoel van de wijde wereld intrekken beter proeven dan aan boord van een schip. De Cap San Diego voer tussen 1962 en 1981 zo’n 120 keer op en neer tussen Hamburg en Zuid-Amerika. Sinds 1988 is het een museum en een vaste waarde van de Hamburgse haven.

Bezoekers mogen vrijwel het hele schip bezichtigen : van de machinekamer tot de hutten, en van het dek tot de brug. De tentoonstelling Ein Koffer voller Hoffnung – Auswandererhafen Hamburg vertelt de verhalen van de Europese emigranten die tussen 1850 en 1930 via Hamburg Europa vaarwel zeiden.

Maar een paar hutten zijn voorbehouden aan hotelgasten. Vier ruime tweepersoonshutten, vier eenpersoonshutten, en de kapiteinshut met woonkamer en slaapkamer zijn ingericht als hotelkamers.

De oorspronkelijke inrichting en sfeer bleef behouden, maar werd aangevuld met moderne gemakken zoals een badkamer met bad, satelliettelevisie, een minibar, waterkoker, thee en koffie. Patrijspoorten met zicht op de Elbe geven de gasten hetzelfde gevoel van vrijheid dat zeelieden kennen.

Dineren kunnen de hotelgasten in de salons, maar na 18 uur moeten ze dit van tevoren reserveren omdat deze ruimtes ook gebruikt kunnen worden voor feesten en evenementen.

Nuttige adressen:

Hafengeburtstag

Toerisme Hamburg

Haven van Hamburg

Duitsland vakantieland

De Cap San Diego telt vier tweepersoons-kamers vanaf 103 euro, vier eenpersoons-kamers vanaf 83 euro, en de kapiteinshut van 115 euro. Ontbijt kunt u bijboeken voor 7 euro. Ook honden zijn toegelaten aan boord. Überseebrücke, 20459 Hamburg, 040 36 42 09, info@capsandiego.de, www.capsandiego.de.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content