Haven van Antwerpen wil toeristen lokken met app voor smartphones

© Belga

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen heeft een applicatie voor de smartphone voorgesteld waarmee het toerisme naar het havengebied wil bevorderen.

Gebruikers kunnen kiezen om onder andere natuur of infrastructuur te bezoeken, met een vervoermiddel naar keuze, voor een bepaalde duur naar keuze.

“We doen niet alleen moeite om cargo naar Antwerpen te halen, maar willen de haven ook toeristisch zo bekend mogelijk maken bij een ruimer publiek. Op talloze manieren doen we aan promotie. De app kadert daarin”, zo lichtte Antwerps havenschepen Marc Van Peel (CD&V) de toedracht van de nieuwe app toe, die op verschillende platformen gevonden kan worden onder de naam “Port of Antwerp”.

12 routes

Het smartphoneprogramma, dat met gps-localisatie werkt, heeft twaalf voorafbepaalde routes van 3 tot 60 kilometer opgeladen, die momenteel zo’n 105 bezienswaardige locaties kunnen aandoen. De gebruiker kan ook een eigen route kiezen met thema’s als natuur, geschiedenis, eten & drinken, en infrastructuur.

“Op alle mogelijke manieren kan men z’n eigen interessevelden en een route kiezen. Het is een zeer multi-inzetbaar ding”, aldus de havenschepen. De applicatie, die ook fotoreeksen en een quiz bevat, zal permanent geüpdatet worden, zodat bijvoorbeeld ook de toekomstige Deurganckdoksluis wordt opgenomen.

“Port of Antwerp” werd ontwikkeld door het Antwerpse bedrijf Appstrakt in samenwerking met Toerisme Vlaanderen, dat samen met de haven voor het programma betaald heeft. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content