Havana: wat moet je zien en doen?

De exotische stad Havana is Cuba op zijn best: levendige kleuren, prachtige koloniale gebouwen en een ongedwongen levenstijl.

Havana is Cuba op zijn best: levendige kleuren, prachtige koloniale gebouwen en een ongedwongen levenstijl. Sinds de oude binnenstad van Havana wordt gerestaureerd, komt het roemrijke verleden van de stad langzaamaan weer bovendrijven.

Wat moet je zien?
GeschiedenisShopping
Aan tafelAfter 8Evenementen
Onderweg in de stad
Hoe geraak je er?

Havana heeft twee gezichten. In bepaalde delen van de stad zijn de koloniale gebouwen prachtig gerestaureerd. Wie daarna een zijstraatje inslaat, kan met eigen ogen constateren hoe de vergane glorie de hoofdstad van Cuba in haar greep houdt. Toch is het net dat contrast dat Havana zo boeiend maakt. De stad onthult haar rijke geschiedenis slechts met mondjesmaat.

Voor een grootstad is Havana opvallend rustig. Net zoals in de rest van Cuba rijden er in de oude binnenstad niet zoveel auto’s rond. Toeristen kunnen de stad dan ook in alle rust verkennen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn bovendien op loopafstand van elkaar.

Havana is zonder twijfel de meest levendige stad van Cuba. De mensen leven er op straat. In elk café klinkt de traditionele Cubaanse muziek. Heerlijke cocktails en uit de kluiten gewassen sigaren verwennen de smaakpapillen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content